В УМБАЛ "Александровска" лекарите организират инициатива, с която да помогнат

...
В УМБАЛ "Александровска" лекарите организират инициатива, с която да помогнат
Коментари Харесай

Лекари с инициатива в помощ на колегите си

В УМБАЛ "Александровска " лекарите провеждат самодейност, с която да оказват помощ на здравните служащи, техните фамилии, както и доброволците, лекуващи пациенти с ковид. Болницата набира и доброволци, които да оказват помощ в битката с ковид.

"Нашата болница е една от четирите на територията на София, които са оповестени за първа линия на битката с ковид. Към сегашния миг имаме един пациент, който е диагностициран с вирусната зараза. Нашата клиника интензивно участв ", сподели доктор Александър Оскар – шеф на Клиника по очни заболявания към УМБАЛ "Александровска ".

Д-р Иво Петров: България взе доста бързо ограничения против COVID-19

"Вчера сутринта стартирахме акция за набиране на средства за подкрепяне на нашите сътрудници. Правителството също поде тази самодейност и обезпечава в допълнение заплащане. Може би в този случай средствата, които наберем и които ще бъдат предоставени на лекарския съюз би трябвало да бъдат обърнати към доброволците, само че те ще преценяват по какъв начин да бъдат разпределени ", сподели проф. Ива Петкова – ръководител на Българското сдружение по офталмология.

"Това, което ние вършим, е да предложим сметката на Българското сдружение по офталмология и да приканим всички наши сътрудници, както и всеки, който би желал да се включи, да подари колкото му е допустимо ", уточни още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР