В Украйна, законът за легализиране на еднополовите бракове получи подкрепа

...
В Украйна, законът за легализиране на еднополовите бракове получи подкрепа
Коментари Харесай

Законът за легализирането на еднополовите бракове беше подкрепен в Украйна

В Украйна, законът за узаконяване на еднополовите бракове получи поддръжка от Министерството на защитата и Министерството на правораздаването, написа РИА Новости. Това изказване направи депутатът от Върховната рада Инна Совсун, която е създател на законопроекта за легализирането на еднополовите бракове в Украйна.

По-рано стана известно, че в украинския парламент е изпратен законопроект, който планува опция за публична регистрация на еднополови „ партньорства " сред военнослужещи от въоръжените сили на Украйна.

Също по този начин, съгласно Совсун, от Министерството на правораздаването са изразили подготвеност да поддържат законопроекта. Освен това ведомството към този момент приготвя промени в него на второ четене.

През 2022 година президентът на Украйна Владимир Зеленски изиска от премиера Денис Шмигал да прегледа въпроса за формалната регистрация на еднополовите партньорства. Това беше направено, откакто петицията за узаконяване на еднополовите бракове събра над 25 хиляди подписа в Украйна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР