В Украйна влезе в сила нормата на закона За осигуряване

...
В Украйна влезе в сила нормата на закона За осигуряване
Коментари Харесай

Руският език в сектора на услугите в Украйна вече е забранен

В Украйна влезе в действие нормата на закона " За обезпечаване на действието на украинския език като държавен език " , съгласно който целият бранш на услугите се трансферира на украински, заяви БГНЕС. Така че всички снабдители на услуги, освен в търговията, към този момент са задължени да обслужват клиентите извънредно на държавния език и единствено по тяхно персонално искане могат да преминат на различен език. Вече можете публично да се оплаквате от услугата на, само че за такова нарушаване ви грози санкция.
„ На процедура това значи, че украинският консуматор най-сетне ще получи правото да бъде обслужван на държавния език по дифолт - в супермаркет или онлайн магазин, в кафене или ресторант, в банка или аптека, на бензиностанция или на гарата, във фитнес зала или библиотека “, сподели омбудсманът Тарас Кремин в отбрана на държавния език. Той добави, че цялата информация за ценовите етикети, указания, спецификации, маркировки, билети и менюта към този момент би трябвало да бъде на украински, макар че може да бъде дублирана на други езици.
 Джон Кери: Ако желаете висок политически пост, учете съветски език Джон Кери: Ако желаете висок политически пост, учете съветски език
Бившият държавен секретар Джон Кери посъветва американските студенти от Училището по ръководство " Джон Ф. Кенеди " към " Харвард " да започ...
Сайтовете също ще би трябвало да бъдат преведени на държавния език и потребителят би трябвало да премине към украинската версия по дифолт и по-късно, в случай че желаете, може да превключи на различен език. Според някои специалисти обаче особено ресторантьорството надали е готово за такава смяна „ изведнъж “. Поради което там евентуално „ безшумно “ ще се употребява руско-украински диалект.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР