В Украйна ще е забранено публичното изпълняване на музика на

...
В Украйна ще е забранено публичното изпълняване на музика на
Коментари Харесай

Забраняват руските песни в Украйна

В Украйна ще е неразрешено общественото извършване на музика на създатели с съветско поданство, откакто през днешния ден Върховната рада утвърди с болшинство от две трети тази мярка, заяви в Телеграм украинският народен представител Ярослав Железняк.

В текста към гласувания законпороект се изяснява, че „ музикалната продукция на страната агресор (може) да повлияе на сепаратистките настроения измежду популацията “. Руската музика би направила по-привлекателно възприемането на съветска еднаквост и цели намаляване на украинската страна, се споделя в текста.

Изключения ще се вършат единствено за създатели, които обществено са жигосали съветската инвазия в Украйна, като Службата за сигурност на Украйна (СБУ) ще изготви за задачата специфичен лист на създателите, за които се прави изключение.

Успоредно с това бе неразрешен вносът и разпространяването на книги и друга печатна продукция от Русия, Беларус и окупираните от Русия територии. Книгите от Русия към този момент са обект на цензура от 2016 година, отбелязва ДПА.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР