В Украйна сега се води битка за бъдещето на Европа,

...
В Украйна сега се води битка за бъдещето на Европа,
Коментари Харесай

Зеленски призова Европа да помага повече на Украйна

В Украйна в този момент се води борба за бъдещето на Европа, съобщи украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение към депутатите в чешкия парламент, съобщи УНИАН.
„ Руските танкове, които щурмуват градовете в украински Донбас, пробвайки се да настъпят към Харков, Николаев и Запорожие, би трябвало да бъдат спрени и изгорени или да бъдат прогонени от територията на самостоятелна Украйна. За да може те в никакъв случай повече да не могат да влязат нито в Прага, нито в Острава, Бърно, Пилзен, Карлови Вари или в който и да е различен град на нашия континент “, съобщи Зеленски.
Той изрази признателност на Чехия за великодушната поддръжка в тази битка и означи, че Прага е предоставила на Украйна доста сериозна военна помощ.
"Ние сме с вас, бъдете с нас ", съобщи Зеленски пред чешките депутати, цитирайки апел, насочен от представител от чехословашкото радио през 1968 година, когато руските окупатори се опитваха да пресечен излъчванията му, добавя Франс прес. "Днес, когато украинският народ се бори за своята независимост против жестоката инвазия на Русия, ние използваме тези думи, с цел да се обърнем към всички нации на Европа и към демократичния свят ", добави той.
"Украйна би трябвало да получи всичко, което е належащо, с цел да реализира победа ", сподели Зеленски.
Освен това украинският президент прикани водачите на страните членки на Европейския съюз да ускорят процеса на даване на Украйна на статут на претендент за участие, предадоха международните организации.
От Кишинев пък Еманюел Макрон се ангажира със скорошно решение по настояването на Украйна, Грузия и Молдова да получат статут на претенденти за участие в Евросъюза.
Украинските управляващи пък оповестиха, че са предотвратили терористичен акт против управлението на страната. А Организация на обединените нации сигнализира, че хилядите цивилни, блокирани в обкръжения град Северодонецк, са на ръба да останат без питейна вода.
Пореден пакет от 1 милиард $ военна помощ за Украйна разгласи от Брюксел американският министър на защитата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР