“В Украйна се вижда падналия мрак. Този мрак няма да

...
“В Украйна се вижда падналия мрак. Този мрак няма да
Коментари Харесай

Манол Пейков: Кампанията за закупуване на генератори в Украйна продължава


“В Украйна се вижда падналия мрак. Този мрак няма да го не помни в никакъв случай. В Одеса бяхме тъкмо против операта, която е фамозна, само че разбрахме това чак на сутринта. Нямаше светлинка. Видяхме женитба, хората се веселяха и демонстрираха, че животът продължава ”, сподели Манол Пейков в предаването “Тази неделя ”.

На 26-и ноември предходната година с пост в обществените мрежи Манол Пейков насочва зов за набиране на средства за за бомбардираните градове в Украйна. За 48 часа е събрана сумата за 20 бензинови генератора, които отпътуват за Одеса. Молба за неотложна нужда от генератори следват от учебни заведения, лечебни заведения и обществени домове. Кампанията набира над 1,1 млн. лв., а общият брой на обезпечените генератори е 435 - с 434 повече от тези дарени от страната.

“395 генератора сме закупили, а останалите са дарени ”, добави Пейков. Той дефинира като пиарски гаф даряването на един генератор от страна на страната.

Според него потребността от генератори е на всички места в Украйна.

“През фондации получавам десетки запитвания всеки ден. Навсякъде са нужни генераторите - детски градини, учебни заведения, лечебни заведения, амбулатории. Има и доста села, измежду които и български, в които има огромна потребност. Село Зоря, в което 91% от популацията са етнически българи. Те имат единствено девет електрически помпи за вода, което значи, че без ток, те нямат и вода ”, сподели Пейков.

“За два месеца имаме над 1,3 млн. лв.. Опитваме се тези пари да ги оползотворяваме по най-хубавия метод. Кампанията продължава и хората могат да. Скоро генераторите ще станат 500 преди да свърши зимата ”, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР