В Украйна продължава битката за Бахмут. Президентът Володимир Зеленски заяви,

...
В Украйна продължава битката за Бахмут. Президентът Володимир Зеленски заяви,
Коментари Харесай

Киев разследва разстрел на невъоръжен украински военнопленник

В Украйна продължава борбата за Бахмут. Президентът Володимир Зеленски съобщи, че украинските военни няма да правят отстъпка и ще продължат да водят война.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9732
Украинската прокуратура проверява видеозапис от обществените мрежи за разстрел на военнопленник от съветски военни.

12-секундното видео демонстрира невъоръжен мъж в украинска униформа, който пуши сред дървета в гора. Той споделя: " Слава на Украйна ", а по-късно се чуват изстрели и мъжът пада на земята. До момента няма без значение удостоверение за достоверността на видеото, а Москва не е коментирала фрагментите.

„ Появи се видео, на което окупаторите брутално убиват боец, който самоуверено им споделя в очите " Слава на Украйна!. Искам всички дружно да отговорим на думите му - Слава на героя! Слава на героите! Слава на Украйна. Ние ще намерим убийците му ”, съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

По предварителна информация към този момент се знае самоличността на мъжа - това е 41-годишният боец от 30-а обособена механизирана бригада Тимофей Шадура, се споделя в пост на военното поделение. Бил в неопределеност от 3-ти февруари, като за последно се е сражавал в региона на Бахмут. 

Според Киев става дума за военно закононарушение, тъй като Женевските конвенции пазят военнопленниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР