в Украйна – „прочистване на опълченци”, «военни действия на страната ...

в Украйна – „прочистване на опълченци”, «военни действия на страната

Руската ”сива” ”E.N.O.T. Corp” вербува бойци и ”защитава” Русия в Украйна и по света

в Украйна – „ пречистване на опълченци”, «военни дейности на страната на терористите” и „ съпровождане на „ хуманитарни” конвои”. В активността на частната военна компания е забъркан А. Бородай, който е директно обвързван с ФСБ.

Компанията разполага с боеприпас от оръжия, благоприятни условия за стрелкова подготовка, за образование в сапьорни действия, разузнаване и обмисляне на пердах. Най-вероятно военно-патриотическата и филантропичната активност на „ енотите”, в действителност е дегизировка на главната им задача – специфични интервенции за доставка на оръжие и материални средства за луганските терористи и присъединяване във военните дейности, написа още в публикация на Международното доброволческо общество InformNapalm.

По данни от конфиденциални източници, ръководителите на частната военна компания „ E.N.O.T. Corp” се занимават с рекрутиране на терористи от Донбас за Сирия. Налице е информация, че от окупираните райони на Украйна към този момент са отпътували от 700 до 1000 бойци. За мотивация на донецките терористи се предлага съветско поданство, събаряне на наказателната отговорност, прилични заплати (от 90 до 250 хиляди съветски рубли). При това, на бойците се предлага „ да пазят Русия” освен в Сирия, само че и в Таджикистан, и в Горни Карабах, където ситуацията е комплицирана, и във всеки миг може да се утежни.

Казачество също е публичната военна организация на Русия. През последното столетие историческата функционалност на казачеството като защита на границите на империята деградира, и тази обществена група се трансформира в сборище от наемни бойци. Подразделенията на съветското казачество са необятно употребявани от страна на управлението на Русия, за дестабилизация на обстановката в прилежащи към Русия страни.

Подобна процедура се ползва в Чечения, Абхазия, Южна Осетия, Приднестровие, Крим, Донбас и в Югославия. В анексията на Крим, да вземем за пример, взеха присъединяване казашки подразделения от краснодарски казаци, а в районите на Донбас, пристигаха да пазят „ съветския свят” въоръжени отряди от Ростовска област.

Функционирането на казашките общества в Русия протича под контрола на съветското управление, посредством Съвет по делата на казачеството към президента на РФ. В основата на поддръжката на казачеството са залегнали правилата на казашката просвета, боен обичай и история. На паравоенното казачество е публично разрешено да се занимава освен с история и обичаи, само че и с военна и боева подготовка. Реално, в някои градове на Русия, на казаците са отдадени за разработка сферите на защитата и сигурността, което разрешава на казашките организации да имат личен боеприпас от оръжия.

Нещо повече, съветското казачество е сложено на държавна прехрана – парични заплащания за „ поддръжка на казашките дружини”. Подобна обстановка разрешава потреблението на тези дружини в псевдопатриотични акции, в сходство с проектите на Кремъл.

През последните няколко години, в Русия бяха основани и към 10 частни военни компании. В зоната на АТО (районът на военните дейности в Украйна, наречени Анти-терористични Операции) постоянно се срещат терористи, които са минали подготовка в съветските ЧВК. Кои са най-известните Най-известните от тях тях?

«РСБ-Груп» – назовава себе си военна консултантска частна компания. Официално „ РСБ-Груп” работи в зони с нестабилна политическа конюнктура, в съгласуваност с законно държавно управление на други страни. Под такава дефиниция елементарно попадат военните дейности в „ ДНР” (Донецка национална република) и „ ЛНР” (Луганска национална република). Лидерите на тези формирания се признават за представители на „ държавно правителство”.

«Антитерор» – група от компании, формирана от образователен център, отряд за разминиране и няколко публични организации на някогашни офицери от специфичните елементи. Организацията се занимава с образование и подготовка на бойци за осъществяване на специфични задания от друг темперамент в зони на боен риск. Компанията се употребява от директната поддръжка на ФСБ (Федерална работа по сигурност на Русия), което й оказа помощ да се закрепи в района на Ирак.

«МАР» – частна военна компания, която дава цялостен набор от „ охранителни услуги” в зони с висока терористична интензивност или с нестабилна политическа конюнктура. Занимава се с образование, съвещания, разузнаване, продажба на артикули с военно предопределение и така нататък „ МАР” изпраща бойци в зоната на АТО, под прикритието на застраховане на „ филантропичните доставки” в ДНР.

«Moran Security Group» – група от компании с военно предопределение, профилирана в защитата на морски и сухопътни товари. Притежава военно-морски образователен център в Санкт Петербург.

«Център R» (друго название – «Тигър Топ-рент секюрити» и «Редут-Антитерор») – типична частна военна компания, чиито експерти са взели участие във военните дейности в Югославия, в Кавказ, в Ирак и Афганистан. Компанията приготвя експерти: снайперисти (контраснайперисти), образования в пукотевица, сапьори, радиоинженери, бойци за бързо реагиране в градски терен и така нататък

Има огромна възможност активността на изредените нагоре компании, да имат връзка с водената в Украйна война – рекрутиране, подготовка на бойци, съпровождане или застраховане. В региона на провеждането на АТО, а също и в Сирия, се срещат бойци от фирмите „ АТК-ГРУП”, „ Slavonic Corps Limited”, „ Византия”.

Източник: frognews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg