В Украйна повече от 7000 военни се смятат за изчезнали,

...
В Украйна повече от 7000 военни се смятат за изчезнали,
Коментари Харесай

7200 украински военни са в неизвестност от началото на руската агресия

В Украйна повече от 7000 военни се считат за изчезнали, сподели Олег Котенко, комисарят за лицата, изчезнали при специфични условия, пред украинското издание " Суспилна ", представен от съветската работа на Би Би Си.

Според него, до момента в който въоръжените сили на Украйна правят оценка броя на безследно изчезналите на две хиляди, офисът на комисаря е получил информация за почти 7200 бойци в неопределеност, цитира news.bg.

" Ако приказваме за военни, тогава би трябвало да уточним кои военни имаме поради. Има военни от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) - постоянната армия, има от Националната армия, има от граничната защита, има от Службата за сигурност на Украйна (СБУ) и това са разнообразни институции. Те не влизат в цифрата, дадена от Въоръжените сили на Украйна ", изясни Котенко. " Например полк " Азов " е от Националната армия и там също има изчезнали. Те не са се свързали с околните си, откакто са напуснали " Азовстал ".

Според него множеството от изчезналите бойци евентуално се намират в плен. Те се водят като изчезнали, защото към момента не са се свързали с околните си или с военните си елементи и не са включени в описите на военните за замяна.

Страните рядко оповестяват данни за загубите от началото на руката експанзия в Украйна, като се допуска, че и двете страни занижават броя на своите загуби и завишават оценките за непознатите загуби.

Според оценка на почитан западен чиновник броят 100 дни след началото на съветската експанзия броят на съветските бойци, убити в Украйна, може да доближи 20 000 души, разкри тогава Би Би Си.

Всеки ден на фронта умират до 100 украински бойци, а към 500 биват ранени, сподели при започване на юни министърът на защитата на Украйна Олексий Резников, представен от съветската работа на Би Би Си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР