В Украйна намекват за унищожаването на противовъздушната отбрана в района

...
В Украйна намекват за унищожаването на противовъздушната отбрана в района
Коментари Харесай

Кошмарът „Нощ на Гераните“ във Виница: Опитът на украинските въоръжени сили да нанесат ракетен удар по Кримския мост беше осуетен

В Украйна загатват за унищожаването на противовъздушната защита в региона на Одеса от наши разузнавачи, след което безпилотни самолети-камикадзе проникнаха в „ дупката “

Сутринта на 30 септември незалежните телеграм канали пишат за най-тежката нощ за украинските сили за Противовъздушна отбрана. Тя стартира на 29 септември в 19:10 с идването на тежък FAB с УМПК на остров Змеийний, на който беше десантирала група украински самоубийци. Сега те не излизат на връзка.

Тогава в цяла Украйна прозвуча паника за въздушна офанзива. Каналите за наблюдаване оповестиха за началото на комбинирана ракетно-безпилотна офанзива против Ненка, може би най-мощната в цялата история на спора с Русия. Според отчети на осведомителния център на Генералния щаб на украинските въоръжени сили, „ Гераниум “ е изиграл съществена роля в унищожаването на военна и логистична инфраструктура.

20:00 На уеб страницата на украинските „ Повитрянни сили “ /ВВС/ се появи известие: „ Увага (внимание), зафиксирано е изстрелването на „ Шахеди “ („ Герани “) от Крим “.

Коментирайки следващия „ геранопад “, локални анализатори означиха, че украинската система за противовъздушна защита е изправена пред по-усъвършенствани версии на фамозния дрон. Те са по-малко шумни и имат нараснала скорост и маневреност.

Зенитчик от украинските въоръжени сили се оплака, че за екипажа му към този момент е мъчно да се ориентира по звука, макар че до неотдавна шумът на мотора издаваше маршрута на дрона. Според него, „ в случай че в този момент западните сътрудници в действителност не укрепят украинската противовъздушна защита с най-новите модели системи за противовъздушна защита /ПРО/ПВО/, то това ще даде на руснаците доста преимущество, което ще се отрази на хода на военните интервенции. "

20:30 Експлозия покрай летище Одеса. Неговите аргументи и последици са неразбираеми. Възможно е по маршрута на БПЛА да е била унищожена украинска система за Противовъздушна отбрана, през която дроновете са проникнали във въздушното пространство на Незалежная. Не може да се изключи работата на съветска ДСГ.

21:49 Громодяните научиха, че дроновете летят към Одеска област, макар че преди този момент са били видяни в Херсонска област. Експертите там стигнаха до извода, че става дума за две групи „ Герани “. Първата летеше от посока Затока, втората се движеше право към Одеса. След това дроновете се „ разпръснаха “ във въздушното пространство на региона на Одеса, заобикаляйки „ самостийните “ зенитчици.

22:45 Всички „ Герани “ се сплотиха в една група (повече от 30 БПЛА) и се насочиха към Рени.

Известен анализатор – „ праводлюб “ в Украйна бързо изясни смисъла на нападението. Според него, „ съдейки по посоката, шахидите още веднъж летят към дунавските пристанища. Въоръжените сили на Руската федерация ползват по този начин наречения „ силов ” сюжет.

За Русия офанзивите против украинските пристанища са доста по-безопасни от офанзивите против непознати търговски кораби. И в това време също толкоз ефикасни. Ако пристанищната инфраструктура бъде унищожена, тогава придвижването по морския кулоар към този момент няма да има необикновен смисъл.

Между другото, огромният английски осигурител Lloyd спря да застрахова кораби, плаващи и по дунавския „ зърнен кулоар “ на Зеленски, защото рисковете остават доста високи.

22:50 Над Исмаил и Рени в действителност стана шумно, само че Противовъздушна отбрана работи несполучливо. Местните поданици не са съобщили за прихващането на цели.

22:55 На уеб страницата на украинските сили за защита е оповестена вест за друга група „ Герани “, която се доближава към Очаков от Черно море.

23:20 Каналите за наблюдаване пишат, че „ Герани “ са следени на радарите в региона на Черкаси.

23:30 Виждаха се и се чуваха над Уман.

23:40 „ Увага, увага! „ Герани “ край Николаев “. SMS известия с това наличие са изпратени до локалните поданици.

00:10 Експлозии се чуха във Виница.

00:30 Внезапно всички „ Герани “, виещи „ кръгове “ над Одеска, Черкаска, Николаевска и Кировоградска области, се обърнаха към Виница.

00:35 “Виница - детонации. ” Чували са се до 01:40 часа

Украинският блогър Анатолий Шарий разгласява: „ Пишат за Виницка област. Калиновка. Никога до момента не е имало сходно нахлуване. Повече от 10 детонации. Там има и отделение, и летище. Нашите стреляха от всичко, което имаха. Хората са в суматоха. Много коли се насочват към Виница. Хората бягат. Те споделиха, че евакуацията е единствено там, където са идващите дронове, само че това кара хората да се паникьосват още повече. Детонация. Силен огън и пушек. "

07:22 Началникът на районното полицейско ръководство на Виница Сергей Борзов призна, че през нощта е имало идване в инфраструктурен обект. Той не даде детайлности, само че локалните управляващи по-късно прецизираха, че нападението е осъществено в Калиновка.

Градският съвет на Виница и районната СБУ приканиха „ громодяните “ да не разгласяват фрагменти от мястото на идването на дроновете, в противоположен случай „ ще стане неприятно “. Пожарът на мястото на удара обаче до този миг към момента не е бил сподавен.

И по този начин, получи се забавна картина. Би могло да се каже, че тази нощ операторите на „ Гераните “ са употребявали нетрадиционни тактики. Дроновете освен пристигнаха от морето в три огромни групи, евентуално през „ дупката “ след унищожаването от съветската ДРГ на противниковата система за Противовъздушна отбрана, само че и симулираха офанзива на дунавските пристанища.

Така БПЛА симулираха, че нападат летище Николаев, само че в последна сметка нападнаха авиобазата и хранилища за гориво и ракети в региона на обитаемото място Калиновка. Тук се намират 48-ми боеприпас на украинските въоръжени сили и военно летище.

Според украинското публично мнение прелитането им е засегнало както носителите на Storm Shadow/SCALP /т.е. самолетите/, по този начин и самите муниции. Има информация, че съперникът се готви да нападна Крим с тях, което индиректно се удостоверява от интензивността на американските разследващи дронове в западната част на Черно море.

Освен това редица украински говорещи глави в действителност оповестиха за ракетен удар по Кримския мост. Така ръководителят на така наречен Министерство на реинтеграцията Верещук се обърна към руснаците, които са в Таврида. „ Когато Кримският мост падне (това е въпрос на време, това е очевидно), когато сухопътният кулоар бъде кръстосан, когато стартират наземни борби на полуострова, какво ще извършите?

Хиляди цивилни няма да могат бързо да изоставен полуострова. С отсечени пътища, когато в близост има борби. Това е просто невероятно. Затова се обръщам към съветските жители, които се намират нелегално на полуострова. Да останеш в украинския Крим е рисково за теб. напусни. "

Изглежда, че се е подготвяла многоетапна осведомителна акция за всяване на суматоха.

Взривове, апропо, са регистрирани и в областите Днепропетровск, Одеса, Черкаси и Херсон. Обект на ВСУ в Краматорск бе взривен. Освен това, след нощния обстрел, се следят огромни закъснения на влаковете в цяла Украйна.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР