В украинските социални мрежи от десетина часа циркулират съобщения, някои

...
В украинските социални мрежи от десетина часа циркулират съобщения, някои
Коментари Харесай

Втора смъртоносна ракетна атака в Херсонска област - ВСУ удариха по струпани руски войски край Подо-Калиновка

В украинските обществени мрежи от десетина часа циркулират известия, някои от тях съпроводени и от видео, които демонстрират възможен украински удар по скупчване на съветски войски в открита околност край село Подо-Калиновка в окупираната част на Херсонска област.

Подо-Калиновка се намира на не повече от 27 километра по права линия от Кринок - място на яростни боеве на левия бряг на река Днепър през последните месеци. Твърди се, че ударът е бил нанесен с ракети от HIMARS, оповестява news.bg.

Офицер от украинските служби за сигурност в региона на Херсон удостовери пред съветската редакция на BBC, че там е било изумено скупчване на съветски войски.

Руската страна не е съобщила публично за случая.

Вчера започнаха да се появяват частични потвърждения на сходни известия от предния ден, само че за удар по полигон край Волноваха. В резултат загубите на съветските военни се пресмятат на десетки. Тази заран украинските медии приказват за доказани 60 починали на едно място съветски военни.

Губернаторът на Забайкалския край, откъдето са множеството от военнослужещите в тази бригада, съобщи към този момент, че такава цифра е мощно пресилена.

Говорителят на Оперативното командване " Юг " Наталия Хуменюк съобщи по канал " Киев24 ", че " работата е била осъществена доста дейно ". Ударът е осъществен по време на подготовка на щурмовите групи. " Те се опитваха да отработят съгласуваността на дейностите си. Ние хармонизирахме всичко ", сподели тя.

" Най-малко до 60 нашественици сигурно към този момент няма да се върнат на бойните позиции, а останалите данни към момента в допълнение изследваме ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР