В уеб-пространството все по-често започнаха да се появяват жалби от

...
В уеб-пространството все по-често започнаха да се появяват жалби от
Коментари Харесай

Флагманските видеокарти NVIDIA GeForce RTX умират след няколко дни използване

В уеб-пространството все по-често започнаха да се появяват тъжби от работата на видеокартите от серията NVIDIA GeForce RTX. Редица консуматори, закупили топ-модела NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti обявиха, че техните графични карти не работят устойчиво и постоянно изобщо стопират да работят.

В някои от тези случаи, няколко минути след слагането на видеокартата в компютърната система, в изображенията стартират да се появяват артефакти. В редица други случаи, новите видеокарти изцяло стопират да работят сами два дни откакто са сложени в компютъра. Потребителите настояват, че не са клоквали устройствата и не са увеличавали техните напрежения.

Първите известия започнаха да се появяват във форумите на NVIDIA преди десетина дни. Оплакванията бързо се усилиха, и в този момент могат да се срещнат в Reddit и други интернет площадки. Най-честите недоволства са от появяването на сини или черни екрани на гибелта, появяването на артефакти в изображенията и цялостен отвод на работа.

Има и известия, че NVIDIA сменя развалените видеокарти с нови в границите на гаранционното обслужване. Но дадените от сервиза нови графични карти демонстрират същите признаци и излизат от строя.

Най-много проблеми са видяни при модела NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti Founders Edition. Има и няколко известия за проблеми с GeForce RTX 2080 Ti, създадени от Gigabyte и ASUS.

Засега няма коментар от страна на NVIDIA.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР