В Учредителния конгрес, който се състоя днес във Военния дом-паметник

...
В Учредителния конгрес, който се състоя днес във Военния дом-паметник
Коментари Харесай

Проф. Божидар Димитров Основа Българско Надпартийно Движение Кубрат!

В Учредителния конгрес, който се състоя през днешния ден във Военния дом-паметник в София, взеха присъединяване още известни персони, измежду които проектант Миломир Богданов, доктор Костадин Георгиев - Калки, драматургът Христо Бойчев и гененерал Стоимен Стоименов.

За учредяването професорът беше донесъл Библия, револвер, кама и български флагове.

“След едно 3-годишно разискване в “Боянския клуб ”, в който в началото се събраха 20 професори, стигнахме до мнението, до което са достигали доста светли мозъци в международната история - че парламентарната република има свойството да се изчерпва. И както президентът Радев споделя - да атрофира. Последното доказателство е от през вчерашния ден. Погледнете Италия. Кандидатите за министър-председател са: един продавач на пици, един комедиант и един чистач. Това е ситуацията с парламентарната република. Тя има свойството да се нацепва ”, съобщи Димитров пред публицисти, цитира от " 24 часа ".

Той акцентира, че задачата на придвижването ще бъде промяна на формата на държавно ръководство - от парламентарна република в президентска. Димитров изрази вяра, че това ще стане скоро със привикване на Велико Народно заседание.

Попитан дали има човек, който да оглави една такава президентска република, Димитров отговори изрично:

" Да, аз! ".

Сред претендентите за членове на " Кубрат " са хора " от национално виновните университетски среди, интелигенция, офицерство и експерти, с посетители от Унгария и български политически и цивилен организации ", оповестиха основателите.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР