В училище се опитват да ни научат на много неща

...
В училище се опитват да ни научат на много неща
Коментари Харесай

Истините, които е крайно време да научиш и осъзнаеш (първа част)

В учебно заведение се пробват да ни научат на доста неща – някои от тях са потребни, други не чак толкоз, само че истината е, че човек научава най-важните и сложни уроци в разнообразни житейски обстановки. Рано или късно ни се постанова да се сблъскаме с неприятната страна на нещата и да забележим, че светът не е толкоз розов за колкото го мислим. Тези обстановки и уроци ни каляват и ни оказват помощ да се оправяме по-добре с действителните неща в бъдеще.

Виж 10-те истини, които несъмнено ще ни бъдат потребни, в случай че желаеме да избегнем неприятни разочарования:

Хората идват и си отиват – за жалост, не става въпрос единствено за гаджетата, а и за приятелите. Да, вторите може да се задържат в живота ни за по-дълъг интервал от време, само че съвсем всички от тях рано или късно ще си тръгнат. Било то поради смяна в характерите и липса на общи ползи, обучение в чужбина, нещо, което не могат да ни простят или нещо друго, рано или късно това ще се случи. Малко са другарствата, които съумяват да оцелеят дълги години и единствено гибелта да е причина те да се разпаднат.

Винаги ще има някой по-добър от теб – конкуренцията не е по никакъв начин неприятно нещо, по тази причина не се натъжавай от този факт. Искаш или не, това е истината. Просто я приеми и се старай да променяш нещата. В момента може да има някой, който да е по-добър от теб в обещано нещо, само че в случай че ти положиш нужните старания, може да промениш това. В никакъв случай не завиждай или не се опитвай да прецакаш въпросния човек, единствено тъй като е по-добър от теб. Това няма да те направи по-добър, нито ще направи успеха ти сладка. Напротив!

Не всичко зависи от теб – за жалост, в действителност има доста неща, които не зависят по никакъв метод от нас. Да, ти можеш да положиш старания, да се постараеш и да се надяваш на триумф, само че от време на време той по този начин и не идва. Все в миналото ще попаднеш в обстановка, в която би трябвало да изчакаш някой различен да вземе решение, от което зависи ориста ти – било то в учебно заведение, в работата или в персоналния живот. Колкото и да искаш да бъдеш с някого, няма какво да направиш, в случай че въпросния човек не го желае. Ние те съветваме да правиш това, което ти е по силите, да се стараеш и да имаш нужното самообладание. Това, че нещо не е станало, е тъй като това не е твоето нещо и зад ъгъла има друго, което е по-добро и уместно за теб.

Любовта не е задоволителна – колкото и да се обичат двама души, в случай че сред тях няма естетика и съгласие, връзката им е обречена. Ще бъдат дружно известно време, ще си прекарват добре, само че в един миг връзката им ще се разпадне. Ако попаднеш в такава обстановка, по-добре постави край, в сравнение с да чакаш той самичък да пристигна.

Злото постоянно ще съществува – сигурно ти се желае да живеем в по-добър свят, хората да се обичат и никой да не наранява близките, само че истината е, че няма човек, който да може да се пребори със злините и че те постоянно ще бъдат част от живота. Бъди добър човек и прави положително на близките, само че никога не се ядосвай за всички неприятни неща, които стават към теб, тъй като това ще те докара до полуда. Не се майтапим! Пази силите си и ги влагай в правенето на добрини.

Инфо: Teenproblem.NET

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР