В учението Непоклатим бранител 2024 акцентът ще бъде прехвърлянето на

...
В учението Непоклатим бранител 2024 акцентът ще бъде прехвърлянето на
Коментари Харесай

Ген. Димо Гяуров: Сега е моментът България да поиска помощ за охрана на границата от Европа

В учението " Непоклатим защитник 2024 " акцентът ще бъде прехвърлянето на големи военни елементи в Европа. Това сподели нощес някогашният шеф на разузнаването Димо Гяуров в предаването „ На фокус " във връзка военните игри, в които ще вземат участие към 90 000 военнослужещи от всичките 31 страни членки и от Швеция, а Русия го дефинира като връщане в годините на Студената война.

„ Това обучение е продължение на друго огромно обучение, когато НАТО видя, че има несъответственост на транспортните коридори на една или друга страна, че има огромни мостове, които огромните танкове не могат да преминат и други ", разясни някогашният шеф на разузнаването.

Гяуров дефинира като провокация и поръчка за имперски ползи поисканите от съветския президент Владимир Путин парцели в чужбина. Той счита, че българската страна не трябва да реагира, а да се позове на архивите. „ За Руската черква в София собствеността изрично е на България ", безапелационен беше Гяуров.

Според него председателството на Политическа партия „ Възраждане " на Комисията за надзор на службите изисква преценка на обстановката. „ Принципно членът на Комисията има достъп толкоз, колкото има и ръководителят. Тук обаче има една специфичност - ръководителят може да подрежда дневния ред, да задава дневния ред, може да предизвика чувания. Ако представителите на ръководещата коалиция са решили, че това е опасност за националната сигурност, евентуално имат някакво съображение. Всъщност господин Пеевски играе ролята на „ положителното ченге ", на съобщаващия неприятната вест ", разяснява Гяуров.

„ Демокрацията е демокрацията, разпоредбите са правила, само че от време на време демокрацията изисква и изключителни ограничения ", добави той.

Сега е моментът България да изиска помощ за защита на границата от Европа. „ Досега Европа гледаше с големи запаси на строителството на преграждащи уреди. Ако имаме едно надеждно преградно оборудване с още по-голямо наличие на ФРОНТЕКС тук, цялата територия да е наситена с доста електроника, това ще пази освен нас, а цяла Европа ", разясни Гяуров.

По думите му поради идната ротация в ръководството половината страна не работи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР