В учебните заведения в област Видин вече се изчислява увеличението

...
В учебните заведения в област Видин вече се изчислява увеличението
Коментари Харесай

Във Видинско започна изчисляването на увеличението на учителските заплати

В образователните заведения в област Видин към този момент се пресмята нарастването на учителските заплати, сподели за Радио „ Фокус “ – Видин Евлогия Манджукова, ръководител на структурата на Съюза на българските учители (СБУ ) в града. Тя уточни, че до 10 октомври всички учебни заведения би трябвало да подадат информация за нарастванията на учителските заплати, според напътствията на Министерството на образованието и науката.
„ Засега първите данни, които дойдоха от 10 видински учебни заведения и от учебните заведения в общините Грамада и Ново село, са оптимистични. 15% ще бъде нарастването на заплатите на учителите. Получих сигнал от детската градина в село Арчар, че има рестрикция от страна на общинската администрация, само че сега изясняваме проблема “, съобщи Евлогия Манджукова. Тя сподели още, че казусът в село Арчар от предходната година касае действия, които не са законосъобразни и за които не е известена структурата на СБУ във Видин.
„ В този случай се касае за нормативно нарушаване, като не се е изплатило на учителите диференцираното възнаграждение, което е наложително “, посочи Манджукова. Тя добави, че в учебното заведение в Грамада дружно със септемврийските си заплати учителите към този момент са получили цялостния размер на нарастването от 15%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР