В твърдишкото село Сборище започва изграждането на нова вътрешна водопроводна

...
В твърдишкото село Сборище започва изграждането на нова вътрешна водопроводна
Коментари Харесай

Изграждат нова водопроводна мрежа в село Сборище

В твърдишкото село Сборище стартира построяването на нова вътрешна водопроводна мрежа с дължина 21 км., на стойност близо 5,2 милиона лв., оповестяват от регионалната администрация.

Строително-монтажните работи ще бъдат осъществени по план на община Твърдица, по Програмата за развиване на селските региони.

Срокът за осъществяване е 2 юли 2021 година, показват от региона. Мрежата в селото с над 2000 души население е от средата на предишния век, сподели кметът на Сборище Злати Златев, който направи първата алегорична копка през днешния ден.

Гост на събитието бе министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева. Тя заяви, че в Сливенска област общините, възможни бенефициенти по Програмата за развиване на селските региони 2014-2020, имат утвърдени планове за над 17 млн.лева.

По два плана към този момент има предплатено заплащане и работата по тях е почнала. Сливенска е измежду областите с най-вече аграрни производители с максимален условен дял на произвеждане на трайни насаждения, плодове и зеленчуци.

През т.г. в региона са регистрирани над 3 750 стопани и всички сега са възможни за кандидатстване по изключителната мярка COVID-1, която стана допустима с помощта на България, уточни министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР