В Турция се очаква постепенно облекчаване на мерките срещу разпространението

...
В Турция се очаква постепенно облекчаване на мерките срещу разпространението
Коментари Харесай

89 000 души оздравяха от COVID в Турция, възрастните могат да излизат

В Турция се чака последователно облекчение на ограниченията против разпространяването на COVID-19. Междувременно излекуваните в страната са към този момент два пъти повече от новозаразените.

Общият брой на оздравелите в страната е 89 000 души. Активните случаи спаднаха под 44 000. Починалите от новия вирус в югоизточната ни съседка са над 3 700, осведоми БНР.

В 24 от най-големите градове в Турция още веднъж е наложена възбрана за излизане от домовете в събота и неделя. Като част от смекчаването на противоепидемичните ограничения.

За пръв път от 22 март насам възрастните хора ще могат да излизат от домовете си в интервала 11-15 часа.

Вътрешният министър Сюлейман Сойлу насочи молба жителите в другите огромни градове, в които не е наложена възбрана за излизане на улицата, да се съобразят с възрастните членове на обществото и да се въздържат да излизат в този времеви откъслек.

Същевременно Измир също стартира акция за „ висящи “ сметки за режийни разноски. Кметът на средиземноморския град от опозиционната Народнорепубликанска партия разгласи, че ще последва образеца на сътрудника си от Истанбул Екрем Имамоглу.

До момента в акцията, инициирана от истанбулския градоначалник на 4 май, донори заплатиха съвсем 100 000 сметки за вода и природен газ на стойност 12,5 млн. турски лири (около 3 млн. лева) на финансово затруднени фамилии.

Около 200 000 фамилии са кандидатствали пред общинските управляващи в Истанбул техни сметки да бъдат качена на специфичния уебсайт, където могат да бъдат заплатени от благодетели. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР