В цялата страна днес има концерти, посветени на Деня на

...
В цялата страна днес има концерти, посветени на Деня на
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: С музика към просвета

В цялата страна през днешния ден има концерти, отдадени на Деня на националните будители и огромните българи. В събота в Дома на транспортните служащи в София представителните фолклорни ансамбли се събират в празничен концерт.

Джаз фест Пловдив събира виртуози в Дома на културата „ Борис Христов ”. Тази вечер Дина Дероуз излиза на фестивалната сцена. А на следващия ден ще направи майсторски клас по джаз пиано и вокал.

ДеРоуз преподава в едни от най-престижните учебни заведения в света, измежду които Manhattan School of Music, Нюйоркския и Лонг Айлънд университети.

Концерт - бенефис в чест на легендите „ Бели, зелени, червени ” и в памет на Румен Тосков-Рупето приема щафетата същата вечер.

В сряда бразилската певица и пианистка, която завоюва следващото си " Грами ", ще показа Вечер с Елиане Елиас. Сред акцентите е новият ѝ албум с музиката от бродуейския мюзикъл Човекът от Ла Манча. А за край - огромният Ян Гарбарек - с неповторимия джаз почерк. На 3 ноември излиза на сцената на Пловдив джаз фест.

Лятото не си е отишло напълно, най-малко за морската ни столица. Варненско лято за деца продължава с концертите във Фестивалния и конгресен център. На 4 ноември Симфоничният оркестър на Музикалното учебно заведение показват Българско-модерно и класическо, с диригент Страцимир Павлов и водеща - Руми Петрова - госпожа Виола.

А още на следващия ден варненци ще посрещнат Ара Маликян. Тази вечер неуморимият цигулар излиза на сцената на НДК. Утре е във Варна, с “Невероятната история на една цигулка ”. А който е съумял да чуе, знае, че тя звучи в действителност необикновено. Идва от сърцето и минава през разнообразни култури, музикални столетия и стилове. Да ѝ се насладим.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР