В цяла Украйна има сирени за въздушна тревога Русия тази

...
В цяла Украйна има сирени за въздушна тревога Русия тази
Коментари Харесай

Русия с масирана ракетна атака по Кривой Рог, ударена е пететажна жилищна сграда


В цяла Украйна има сирени за въздушна паника

Русия тази нощ е направила „ масирана ракетна офанзива “ против централния украински град Кривой Рог, при която има починали и ранени, както и вреди по цивилна инфраструктура, съобщи Ройтерс, като се базира на известия на украинските управляващи.

Жертвите са три, по информация на регионалния шеф, с потърпевшите 25. 

Поразени са няколко цивилни постройки в града, в това число и пететажна жилищна постройка, заяви кметът на Кривой Рог Олександър Вилкул. Под руините има още блокирани хора.

Към момента Русия не е коментирала известията за ударите.

Рано тази заран в цяла Украйна се чуваха сирени за въздушно нахлуване, а представители на украинската войска обявиха, че силите за противовъздушна защита са унищожили всички съветски ракети, ориентирани към украинската столица.

Украинският президент Володимир Зеленски, чиито роден град е Кривой Рог, нощес изрази недоволството си от резултатите от инспекцията на всички бомбоубежища в страната, откакто трима души починаха, защото не са съумели да се доберат до едно от укритията по време на съветски въздушен удар против Киев, добавя Ройтерс.

В същото време министърът на защитата Ханна Маляр заяви, че украинските сили са си възвърнали контрола върху още три села или общо седем през последната седмица на 100-километров фронт югоизточно от град Запорожие.

Зеленски съобщи, че макар дъжда и тежките борби, бранителите на страната напредват на бойното поле:

„ Битките са яростни, само че ние вървим напред и това е доста значимо. Загубите на врага са тъкмо това, от което се нуждаем. Благодаря на нашите момчета за всяко украинско знаме, което в този момент се връща на полагащото му се място в селата на неотдавна деокупираната територия “.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР