В ЦИК днес се извършва повторна проверка на протоколите с

...
В ЦИК днес се извършва повторна проверка на протоколите с
Коментари Харесай

ЦИК започва повторна проверка на протоколите с резултатите от вота

В ЦИК през днешния ден се прави повторна инспекция на протоколите с резултатите от гласуването в неделя. До обяд се чака и последната Районна изборна комисия - тази в Стара Загора, да съобщи изборните бумаги и флашките от машините в ЦИК, предава БНР. 

Изборният кодекс изисква, преди да разгласи окончателните резултати от вота по партии и резултата от преференциите, както и разпределението на мандатите сред 7-те обединения, които влизат в 48-ото Народно Събрание, ЦИК да в профил несъответствията, установени от компанията преброител при първата и втората обработка на данните от секционните протоколи.

Законовия период за оповестяване на резултатите е четвъртък, само че се чака това да стане или късно довечера или в утрешния ден. 

По данни на ЦИК при 100% обработени протоколи към 15 часа през вчерашния ден седем партии влизат в 48-ото Народно заседание. С максимален резултат е обединението  ГЕРБ-СДС , която получава 25.33% от гласовете. На втора позиция е партия  " Продължаваме промяната "  с 20.20%. Трети са  Движение за права и свободи  13.76%. 

Четвъртата партия, която влиза в идващия парламент е  " Възраждане ",  която получава 10.17% от гласовете.  " Българска социалистическа партия за България "   остава пета с 9.30% от вота. Шеста е  " Демократична България "   със 7.44%, а седмата -  " Български напредък "  с 4.62%.

Изборът   " Не поддържам никого "  са създали 87 634 гласоподаватели. 

До неделя би трябвало да са ясни и имената на депутатите. Тези, които са определени в два региона, ще би трябвало да посочат от къде ще осъществят мандата си. Отново се чака да има и отводи на определени за депутати да влязат в Народното събрание, за което след заявки от тях, ЦИК се произнася с решения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР