В централни улици на Хамбург бе въведена забрана за движение

...
В централни улици на Хамбург бе въведена забрана за движение
Коментари Харесай

Челен опит: Германия реши проблема с дизела, дава 5-цифрена сума на всеки, който купува нова кола или слага катализатор

В централни улици на Хамбург бе въведена възбрана за придвижване на дизелови коли, поради замърсяването на въздуха. С новата държавна стратегия сходни крути ограничения ще отпаднат. предава Ваня Енчева, сътрудник на " Труд " в Берлин. 

След шестчасов спор немското държавно управление реализира компромис в интерес на притежателите на остарели модели коли с дизелов мотор. Коалиционните сътрудници – десницата и социалдемократите, са приели стратегия против възбраната за коли на дизелово гориво.

Предвижда се също в градовете с високо замърсяване на въздуха притежателите на остарели модели дизелови коли или да получат парична награда до 10 000 евро и по този начин да купят нови модели, или техните да бъдат снабдени с катализатор за сметка на производителя. Що се отнася до наградата, тя ще се изплаща и при покупката на употребен автомобил, само че отговарящ на екологичните условия.

Премията, както и модернизирането на остарели дизели няма да са за сметка на хазната, а на производителя. Почти всички крупни немски компании дадоха сигнал, че избират изплащането на награда.

БМВ и “Опел ” към този момент изключват осъвременяване на дизеловите мотори в старите коли. Това нямало никакъв стопански смисъл, а от софтуерна позиция още нямало подготвеност за сходна стъпка.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР