В Центъра за подкрепа на личностното развитие Ученическа спортна школа

...
В Центъра за подкрепа на личностното развитие Ученическа спортна школа
Коментари Харесай

Иновативен кабинет в Ученическата спортна школа ще стимулира личностното развитие на децата и интереса им към спорта

В Центъра за поддръжка на личностното развиване „ Ученическа спортна школа – Русе “ (ЦПЛР УСШ – Русе) през днешния ден беше открит кабинет по доктрина и методика на спортната подготовка. Той е основан с помощта на извоюван план по Националната стратегия „ Подкрепа за личностното развиване на децата и учениците “, финансиран от Министерството на образованието и спорта.

„ Основната цел е да се даде на учениците и учителите актуален кабинет, чрез който да се подтиква личностното развиване на децата и да се подобрят опциите за образно усещане на техническите детайли и рационализиране на теоретичната подготовка “, сподели при откриването му шефът на УСШ в Русе Мая Петрова. Тя добави, че по този метод у подрастващите се предизвика спомагателен интерес към разнообразието от спортни занимания.

В кабинета ще може да се прожектира цифрово наличие на другите механически детайли, които младите спортисти извършват по време на тренировките си, ще може да им се направи разбор, с цел да може още по-добре да вникват в същността на осъществяването на другите детайли.

На откриването участва зам.-кметът по спорт и юношески действия на Община Русе Борислав Рачев, който регистрира значимостта на кабинета. Той акцентира, че е от значително значение общината и спортните клубове да си взаимодействат по допустимо най-хубавия метод, с цел да има детско-юношеският спорт постоянна основа и да се развива пълноценно.

Официални посетители на събитието бяха началникът на РУО Русе доктор Росица Георгиева, ръководителят на комисията по младежта и спорта към Общински съвет Русе Пламен Рашев, регионалният координатор към Министерството на младежта и спорта Елеонора Гурбанова, шефът на Спортното учебно заведение „ Майор Атанас Узунов “ Евгени Недев, ръководителят на Общинския съвет на Българския червен кръст в Русе Алисе Муртезова и ръководителят на Управителния съвет на ТСК – Русе проф. доктор Кирил Панайотов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР