В центъра на София протестът срещу ръководството на БФС премина

...
В центъра на София протестът срещу ръководството на БФС премина
Коментари Харесай

Пожари в центъра на София на протеста срещу ръководството на БФС, има ранени и арестувани

В центъра на София митингът против управлението на БФС мина в безредици и принуждение.

Мачът България - Унгария стартира в 19.00 часа на националния стадион " Васил Левски " пред празни трибуни. В 17 часа стартира и митингът на българските почитатели, които упорстват за оставката на управлението на Българския футболен съюз.

Малко след 18:20 ч. напрежението ескалира. Фенове, множеството от които с маски на лицата, започнаха да хврълят разнообразни предмети, камъни, бомбички и запалителни ракети по служителите на реда, които бяха ситуирани пред Националния стадион на улица " Гурко ".

От жардармерията на няколко пъти приканиха с мегафон почитателите да се успокоят, само че това не се случи и униформените използваха водно оръдие, с цел да прекратят ексцесиите.

Силите на реда използваха и пикантен спрей, с цел да се опитат да овладеят обстановката. От своя страна почитателите започнаха да къртят павета и антипаркинг колчета и да ги хвърлят по служителите на реда.

Затворено е придвижването по бул. “Цар Освободител “ от бул. “Евлоги и Христо Георгиеви “ до бул. “Васил Левски “ и по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви “ от Орлов мост до ул. Граф Игнатиев “.

Има арестувани и потърпевши. Сред потърпевшите има жена, която не вижда, тъй като е била обгазена, както и четирима с тежки пострадвания по главите.

Събралите се почитатели възпламениха кофи, хвърлят колчета и павета по чиновниците на реда.

В региона горят няколко пожара, на място има пожарни коли, напрежението не спада, има доста ранени полицейски чиновници, има задържани.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР