В центъра на квартал Мала Кутловица в Монтана вече има

...
В центъра на квартал Мала Кутловица в Монтана вече има
Коментари Харесай

Откриха нова детска площадка в Монтана /снимки/

В центъра на квартал Мала Кутловица в Монтана към този момент има нова детска площадка. Тя е в двора на читалището и съществува с помощта на взаимните старания на община Монтана, платформа „ Агора” и донори от квартала.
3000 лв. за градежа на оборудването са предоставени от Фонда за подкрепяне на общностни начинания. Още близо толкоз са обезпечени от донори. Фондът е основан през 2017 година, с решение на общинския съвет – Монтана. Финансовият запас се образува от средства от общинския бюджет, от платформа „ Агора”, с поддръжката на фондация „ Америка за България “ и от дарения. Община Монтана взе участие с 10 000 лева, а платформа „ Агора” - с 8 000лв.
„ Читалището в Мала Кутловица има една извънредно дейна стратегия. Проектът му бе един от общо двадесет и шестте, които аплайваха пред фонда. Благодаря на всички донори, които се включиха в допълнение, с цел да се реализира този проект”, съобщи кметът на Мотана Златко Живков на откриването на площадката. Той даде обещание през идната година за фонда да бъдат обезпечени повече средства от общинския бюджет.
Така ще бъдат подкрепени начинания на неправителствени организации, читалища, локални културни институции и неофициални цивилен групи, които работят на територията на община Монтана. Правилникът на фонда дефинира сумата от 3 000 лева финансиране за план.
В първият стадий от стартирането на фонда са финансирани 6 плана на читалищата в Славотин, в Монтана, във Винище, в Стубел и в кв. Мала Кутловица. Одобрен е и план на неофициална гражданска група „ Жеравица”. Три от плановете са за закупуване нта нови носии, по един - за създаване на детска площадка, открита сцена и основаване на юношески клуб.
Вторият стадий за кандидатстване ще започва на 19.07.2018 година Темата ще бъде още веднъж същата „ Подкрепа на локални начинания “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР