В центъра на България, в Подбалкана, недалеч от Казанлък, се

...
В центъра на България, в Подбалкана, недалеч от Казанлък, се
Коментари Харесай

Мистерията около принцеса Анастасия Романова оживява отново

В центъра на България, в Подбалкана, близо до Казанлък, се е сгушило село, в което, твърди се, е заровена най-голямата загадка на Руската империя. След Февруарския прелом през 1917 година, последният съветски цар – Николай II, е принуден да се отдръпна от престола. Изпратен под домакински арест със брачната половинка, 4-те си дъщери и единствен наследник – най-малкото дете, наследникът на царската корона. Година по-късно, вместо дадени на съд, последните представители на династията Романови, са отведени в Екатеринбург, а там брутално разстреляни. Според историците – от локалните уралски болшевики, написа организация Блиц.

Мистерията към най-малката царска щерка – Анастасия Романова, витае от дълго време. Слуховете за избавилата се от изтезанието съветска принцеса, са пресъздадени във филм от 1956 година Историята описват и от „ Дисни ” 40 години по-късо – в един от най-големите анимационни шлагери. Бившият пловдивски следовател – Благой Емануилов, има вяра в историята повече от всеки различен.

15 години от живота си посвещава на събиране на доказателства, само че поради една българска диря. „ 1995 година се появи едно писмо във вестник „ Днес “. Това писмо беше от някой си Петър Христов Петров от Каварна. Служебното обвързване на следователя е да откри истината. У мен се е получило едно професионално деформиране ”, спомня си Благой Емануилов.

 Мистерията към принцеса Анастасия Романова оживява още веднъж Анастасия Романова

В писмото до вестника, въпросният Петър Петров споделя за последните дни на възрастен белогвардеец, разкрил пред него тайната на живота си. Малко преди изтезанието, царска заповед му наредила да изведе от Русия престолонаследника и най-малката царска щерка.

Заминали за Одеса, само че болшевики ги разкрили и стреляли по тях. Спасили се през Черно море в България, където ги скрил в казанлъшко село. Емануилов отпътувал за Каварна, намерил очевидеца и доказателства за съществуването на белогвардееца. Било тогава свързал историята с мистериозното съветско наличие от началото на предишния век в родното му село Габарево.

 Мистерията към принцеса Анастасия Романова оживява още веднъж Анастасия Романова

През лятото на 1922 година идват в Габарево 5-6 души, руснаци. Сред тях 21-годишна жена, представяща се за Елеонора Крюгер. Освен аристократичната й външност, усещане на локалните прави белега на шията и приглушения й глас. Рускинята от Габарево приказва няколко езика, свири на пияно, рисува, схваща от просвета, изкуство и просвета. Дава уроци на децата в селото.

Година след нея в селото идва и 19-годишен руснак. Не се познават. само че скоро госпожа Нора, както я назовават, го приютява на квартира в дома си. Грижи се за него. Докато 7 години по-късно, болнавият, неразговорлив Жорж умира. Със признаци сходни с тези на хемофилията. Болестта, от която страдал княз Алексей. По думите на проф. Людмил Спасов са нужни още доказателства, с цел да бъде историята публично приета.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР