В църквата „Св. Георги“ в Бяла, на 6 януари от

...
В църквата „Св. Георги“ в Бяла, на 6 януари от
Коментари Харесай

Мостът на Колю Фичето край Бяла ще е арена на ритуала за Богоявление

В църквата „ Св. Георги “ в Бяла, на 6 януари от 8,30 до 10 часа ще бъде отслужена тържествена литургия за празника Йордановден/Богоявление. За публиката на ритуалното мятане на кръста до моста на Колю Фичето ще има обезпечен рейс, който ще тръгне в 10,30 часа от площад " Екзарх Йосиф I " в Бяла, до постройката на Общинската администрация. Самият обред по ваденето на кръста, ще се състои от 11 часа на архитектурната забележителност.
Наградата за спечелилия в конкуренцията за вадене на кръста от водите на река Янтра до моста на Колю Фичето ще е 300 лв.. Останалите участници ще получат по 50 лв.. Това оповестяват от Община Бяла във връзка организацията за Богоявление.
Младежите би трябвало да са над 16-годишни, като за ненавършилите 18 години ще се изисква авансово показана декларация за единодушие от законните им представители. Възрастта се удостоверява с документ за идентичност. Записването се прави в стая 107 в постройката на Общинска администрация в Бяла, пл. " Екзарх Йосиф I " № 1, по e-mail: [email protected] или на телефон 0884 332 911.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР