В трудни икономически времена употребяваните автомобили обикновено са разумна инвестиция,

...
В трудни икономически времена употребяваните автомобили обикновено са разумна инвестиция,
Коментари Харесай

5 модела коли, които да избягваме

В сложни стопански времена използваните коли нормално са рационална инвестиция, само че тяхното закупуване срие много рискове, изключително в случай че не се внимава. Някои модели имат ниска надеждност, което значи скъпи поправки и по-голям риск от злополуки.

Ето 5 модела, които са измежду минимум надеждните за всички времена. Те са доста известни, само че се трансформират в същински призрачен сън. Поне по този начин настояват техните собственици, които разриват с какви съществени проблеми са се сблъскали по време на тяхното владеене.

Jeep Grand Cherokee (2011 година)
Любимата на мнозина Jeep в никакъв случай не е била на върха във връзка с надеждността. Това е тъпо, като се има поради, че здравината и опциите за всевъзможни терени са в основата на имиджа на автомобилния производител. Все отново някои модели са доста по-лоши от други. А Grand Cherokee от 2011 година е измежду моделите на Jeep, които би трябвало да се заобикалят. 

Според сведения от притежателите, най-големите проблеми с Grand Cherokee са електрически. На първо място е моторът, който започва мъчно (понякога даже не стартира). Много водачи откриват, че изцяло интегрираният захранващ модул (TIPM) - съставен елемент, който управлява електрическите системи на автомобила, е повреден.

Този проблем се появява при пробег от 80 000 км. Друг постоянно срещан недостатък е със самия мотор, които блокира по време на придвижване. Това се дължи или на упоменатия към този момент TIPM модул, или на щета на горивната помпа, или на алтернатора. Тези проблеми се появяват при пробег от 100 000 км.

Nissan Altima (2013 година)
Японските производители на коли нормално се радват на добра известност за надеждност. Consumer Reports обаче отбелязва, че Nissan е минимум надеждният от тях, което ненапълно се дължи и на Altima, моделна година 2013 година

Собствениците означават, че тази Altima страда от проблеми с трансмисията, които не са по никакъв начин безобидни. Най-често срещаните включват трептене и трептене в безстепенната трансмисия (CVT) и жестоко превключване на предавките. Тези проблеми се появяват при пробег от 80 000-90 000 км, като постоянно се вземат решение не с ремонт, а със промяна на скоростната кутия, което не е по никакъв начин евтина.

Toyota RAV4 (2019 година)
За разлика от Nissan, Toyota има солидна известност за надеждност. Тази известност обаче не се отнася за RAV4 от 2019 година Според CarComplaints.com този модел е малтретиран от проблеми с трансмисията, мотора и задвижването, което значи, че той би трябвало да се заобикаля.

Близо 50 от притежателите, взели участие в изследването настояват, че скоростната кутия превключва мъчно, като се появява и разтрисане. Това е същински проблем, в случай че колата се намира в трафик и би трябвало да се изнесе бързо, с цел да премине през кръстовище.

Honda Accord (2003 година)
Honda е друга марка с отлична известност, само че и тя има някои известни модели, които не са надеждни. Accord от 2003 година е отпред в листата, защото страда от проблеми с трансмисията. Според притежателите те се появяват при пробег от 150 000 км, като към този момент станаха причина за оповестяване на сервизна акция.

Друг постоянно срещан проблем беше изгарянето на осветлението в салона, поради което също се наложи сервизна акция. Оплакванията от страна на притежателите са свързани още с повреди на каросерията, мотора, спирачките и климатика на модела.

Ford Explorer (2002 година)
Популярният SUV би трябвало да бъде стабилен избор поради двата си разновидността на задвижване, огромното пространство в салона и положителните механически характерности. Собствениците му обаче се оплакват от трансмисията, купето, интериора и задвижването. Именно скоростната кутия най-често дава недостатъци, преди автомобилът да е достигнал 150 000 км пробег.

Другите недоволства са от дефектни соленоиди, както и от припръзване на съединителя. Над 3000 притежатели на Explorer са се оплакали на CarComplaints.com, което прави този автомобил един от най-лошите в историята при покупка на пазара втора ръка.

Източник: automedia
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР