В трудна година за акции и облигации, взаимните фондове, следващи

...
В трудна година за акции и облигации, взаимните фондове, следващи
Коментари Харесай

Тези трендови фондове са модерни и предвещават доходност

В сложна година за акции и облигации, взаимните фондове, последващи капиталов метод, който се възползва както от мечия пазар на облигации, по този начин и от бичия пазар на артикули, генерират отлична възвръщаемост.Така наречените ръководени фючърси фондове следват максимата, че „ наклонността е твой другар “. Те ползват тактики, последващи трендовете на фючърсните пазари, като употребяват количествени модели, с цел да заемат дълги и къси позиции в четири съществени класа активи по целия свят: акции, облигации, артикули и валути.„ Следването на тренда може просто да се опише като продължение на дълги пазари, които порастват в цената и къси пазари, които падат в цената “, пишат мениджърите в AQR, която ръководи AQR Managed Futures Strategy.Фондовете дават на вложителите, които са склонни да са съсредоточени в акции и облигации, метод да получат експозиция към повече от 100 разнообразни фючърсни пазара, в това число относително неразбираеми пазари като европейския природен газ и лихвените проценти в Източна Европа.Фондовете за ръководени фючърси означиха междинна възвръщаемост от 16% през 2022 година до 20 май, съгласно Morningstar, и реализират задачата си да оферират изгоди за диверсификация, когато пазарите на акции се борят.Фондът AlphaSimplex Managed Futures Strategy на Natixis е повишен с 29%, а фондът Pimco Managed Futures Strategy, най-големият в групата, е повишен с 3,2 милиарда $.Фондовете с ръководени фючърси, които ползват тактики за следване на трендовете на фючърсния пазар, имат мощна година, до момента в който акциите и облигациите страдат.
Fund/TickerYTD Total Return3-Yr. Total Return5-Yr. Total ReturnTotal Assets (bil)Pimco Trends Managed Futures Strategy/PQTAX15.2%13.3%9.2%$3.2American Beacon AHL Managed Futures Strategy/AHLYX13.39.67.53.2AlphaSimplex Managed Futures Strategy/ASFYX29.216.29.22.5Abby Capital Futures Strategy/ABYIX14.410.16.22.2LoCorr Macro Strategies/LFMAX13.99.35.82.0AQR Managed Futures Strategy/AQMNX26.37.23.41.4S&P 500 Index-16.1%14.0%12.6%—IShares Core U.S. Aggregate Bond ETF/AGG-9.30
Източници: Morningstar; FactSetПовечето вложители не вършат къси акции или облигации и не вземат участие на стоковите пазари. Фондовете с ръководени фючърси оферират порядъчен метод за приемане на тази експозиция. Фондовете се оправят най-добре, когато има мощни трендове за експлоатиране, в това число тазгодишния спад на международните пазари на облигации, повишаване на цените на суровините и облагите за $. Нарушените пазари обаче могат да доведат до негативна възвръщаемост.„ Когато пазарите минават от положителни към страхотни или от неприятни към по-лоши, тогава тези тактики са склонни да блестят “, споделя Яо Хуа Оой, който взаимно ръководи фонда AQR Managed Futures Strategy, повишен с 26% до момента тази година.„ Стратегията държи печелившите за дълго време и бързо стопира губещите, тъй че загубите нормално са по-малки “, споделя Мат Дорстен, управител на фонда Pimco.Дорстен споделя, че фондът Pimco е имал негативна корелация със S&P 500, което поддържа аргумента за диверсификация.Тази година обилни облаги в ръководени фючърси фондове следват дълголетен интервал на неравномерна възвръщаемост. С изключение на фонда Natixis, резултатите на фондовете изостават от S&P 500 през последните три години и всички изостават от показателя за пет години. Но те изпреварват умерено пазара на облигации.Фондовете за ръководени фючърси държат към 18 милиарда $. Те са измежду най-големите ликвидни различни фондове, които се стремят да предложат на самостоятелните вложители достъп до тактики, практикувани от дълго време от институциите, в това число дълги/къси лични капитали. Съветниците за търговия със артикули са употребявали тактики за следване на трендовете от десетилетия.Ако пазарите на акции и облигации са в интервал на изменчиво показване, сходно на 70-те години на предишния век, последващи трендовете тактики може да продължат да намират пазари, които да експлоатират. „ В положение сме да променим позиционирането с течение на времето и да се приспособяваме към разнообразни благоприятни условия в макросреда с по-висока инфлация, в сравнение с множеството вложители са виждали за 40 години “, споделя Кейти Камински, управител на фонда AlphaSimplex Managed Futures. „ Играта се трансформира и това, което работи, е друго. Повечето вложители са предубедени да бъдат дълги в акции. Това нормално работи, само че от време на време не става. " Камински споделя, че фондът се е справил добре при започване на 2020 година, когато пазарите на акции бяха ударени. Това бяха дълги облигации и къси нефт и други артикули след удара на пандемията Covid, противоположното на скорошното позициониране.
Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР