В тридневното поклонение пред папа Бенедикт XVI в базиликата Св.

...
В тридневното поклонение пред папа Бенедикт XVI в базиликата Св.
Коментари Харесай

100 000 души се очакват на погребението на папа Бенедикт XVI

В тридневното поклонение пред папа Бенедикт XVI в базиликата " Св. Петър " в Рим се стекоха над 160 000 души. Погребението е през днешния ден от 9,30 часа локално време, чиято литургия ще изнесе папа Франциск.

На погребението ще бъде президента на Италия Серджо Матарела, на Германия Франк-Валтер Щайнмайер и канцлерът Олаф Шолц, както испанската кралица София, от Белгия крал Филип и кралица Матилда, президентът на Полша Анджей Дуда, на Португалия Марселу Ребелу де Соуза и на Унгария Каталин Новак.

В знак на печал в цяла Италия националните и европейски флагове на публичните здания ще бъдат свалени на половина.

На погребaлната гала с изключение на кардинали и епископи ще вземат участие и 3700 свещеници, а събитието ще се отразява в целия свят от 1000 упълномощени публицисти, предава БНР.

За сигурността на площад " Св. Петър " ще се грижат над 1000 служители на реда, снайперисти и специфични елементи антитероризъм.

За това първо в историята заравяне на почетен папа в лицето на Бенедикт XVI, се чака да участват 100 000 души. Той не бе настоящ папа и във Ватикана през днешния ден не е разгласен печал – прерогатив единствено за ръководещия Римокатолическата черква.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР