В три вечери - на 9, 10 и 12 септември

...
В три вечери - на 9, 10 и 12 септември
Коментари Харесай

Летните музикални вечери на Античния форум Августа Траяна продължават през септември

В три вечери - на 9, 10 и 12 септември от 20 ч., Старозагорската опера ще показа на сцената на Античния конгрес " Августа Траяна " спектакъла на операта " Травиата " от Джузепе Верди, танцовия шлагер " Гето " по хореографията на Марио Пиаца и мегаконцерта " Queen " Tribute - Шоуто продължава ".
Почитателите на оперната класика ще се срещнат още веднъж с " Травиата " от Верди на 9 септември. Блестящото сопрано от Косово Беса Лугичи, която стартира своята сполучлива кариера от България и най-много от сцената на Старозагорската опера, ще извърши ролята на Виолета Валери. В ролята на Алфред Жермон ще влезе италианският тенор Емануеле д`Агуанно, който към този момент е добре прочут на старозагорската аудитория.
За първи път в България гостува албанският баритон Гезим Мишкета - в ролята на Жорж Жермон. Спектакъла ще дирижира френско-израелският диригент Гадиел Доумбраунер - един от най-надеждните млади диригенти на Израел. Сценичната акомодация навън на " Травиата " е на режисьора Огнян Драганов.
Балетът на Старозагорската опера ще показа на 10 септември танцовия театър по хореографията на Марио Пиаца " Гето ". В атрактивното зрелище, което към този момент пети креативен сезон не слиза от афиша на Старозагорската опера, основните функции ще бъдат изпълнени от Акари Моримацу (в ролята на Сара), Марсело Молина (Давид), Ромина Славова ще бъде Душата, а Филипо Сарторели - Равина.
Септемврийските летни музикални вечери на Античния конгрес ще завършат с безконечните шлагери на обичаната рок група на генерации фенове " Queen " в осъществяване на Оркестъра на Старозагорската опера и рок тайфа. Концерта ще дирижира кап. Цветомир Василев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР