В три вълнуващи дни Плевен беше домакин на XXVII-тата Национална

...
В три вълнуващи дни Плевен беше домакин на XXVII-тата Национална
Коментари Харесай

XXVII Национална олимпиада по астрономия завладя Плевен с талант и иновации

В три вълнуващи дни Плевен беше хазаин на XXVII-тата Национална олимпиада по астрономия , събрала над 96 възпитаници и 28 ръководители от цяла България. Учениците, минали през два предварителни кръга – общински и регионален, се състезаваха в трите възрастови групи под сериозните очи на Националната комисия и при гостоприемството на МТ „ Гео Милев “.

Състезанието, което е част от образователния календар на страната, притегли вниманието освен на младите астрономи, само че и на многочислената аудитория, подкрепяща участниците. Директорът Ирена Борисова показа пред „ БНР “:

„ Олимпиадата провокира доста страст и сподели желанието на състезателите да се усещат удобно и да показват знанията си. “

В другите възрастови групи се откроиха имена като Светослав Арабов от МГ „ Д-р Петър Берон “, Красимир Станков от МГ „ Баба Тонка “ и Лора Лукманова от СМГ „ Паисий Хилендарски “, които освен че завоюваха първите места, само че и получиха правото да показват България на интернационалните арени .

Кметът на Плевен доктор Валентин Христов персонално поздрави спечелилите:

„ Пожелавам ви още триумфи. Да продължавате да се стремите към звездите! “

Вълната от екстаз беше споделена от всички присъстващи, в това число преподаватели и някогашни участници, като Ева Божурова акцентира, че „ олимпиадата е игра, а не нещо, от което ви зависи живота “ .

Това събитие освен че приготвя младите мозъци за интернационалните провокации, само че също по този начин възпитава у тях дух на състезателност и блян към непрестанно рационализиране . Участниците си потеглиха от Плевен със мемоари, които ще ги въодушевяват да уголемяват границите на своите благоприятни условия и да търсят отговори измежду звездите.

XXVII Национална олимпиада по астрономия ясно показва, че научните провокации са доста повече от просто тест на познания, те са празник на уменията, детерминираността и груповите старания .

Празнична бална вечер за зрелостници в неравностойно състояние проведена от НССБ в Плевен

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР