В третия кръг на Първа лига Лудогорец ще гостува на

...
В третия кръг на Първа лига Лудогорец ще гостува на
Коментари Харесай

Лудогорец постигна втора победа от началото на сезона

В третия кръг на Първа лига Лудогорец ще гостува на ЦСКА 1948 на 22 юли, а Локомотив (Пловдив) е хазаин на Хебър на 24 юли.

Отборът на Лудогорец реализира втора победа от началото на сезона в Първа лига след триумф с 2:0 като хазаин на Локомотив (Пловдив) в среща от втория кръг. Така разградчани оглавиха краткотрайното класиране с 6 точки все още. Поражението е първо за пловдивчани, които в на старта записаха победа над Пирин вкъщи. Бърнард Текпетей в 50-ата минута и Каули Оливейра в 87-ата осъществиха двата гола за Лудогорец, предава БНР.

Двата състава не съумяха да си отбележат попадение през първото полувреме. След равностойно начало, домакините имаха териториално преимущество, само че футболистите на Локомотив Пловдив също търсеха благоприятни условия за офанзива. Разградчани заплашиха вратата на гостите в средата на полувремето при удар на Оливие Вердон, а в 38-ата минута Дени Групер стреля от свободен удар, само че  Илко Пирков мазета в ъглов удар. Най-опасното състояние за пловдивчани до почивката бе в 44-ата минута, когато Сисиньо сгреши, топката стигна до Димитър Илиев, който обаче стреля над вратата на Лудогорец.

Воденият от старши треньора Анте Шимунджа отбор съумя да открие резултата в 50-ата минута посредством Бърнард Текпетей. Рик Джонатан проби и подаде към Текпетей, който осъществя за 1:0 в интерес на първенците. Десетина минути по-късно Матиас Тисера на два пъти бе покрай удвояване на задатъка на Лудогорец. Той първо бе изведен от Доминик Янков, само че стреля вляво от вратата на Локомотив, а малко по-късно още веднъж пропусна да се разпише.

Ивайло Димитров можеше да изравни за гостите след центриране отдясно на Милош Петрович в 78-ата минута, само че гредата оказа помощ на вратаря на домакините Симон Слуга. Шест минути по-късно и Преслав Боруков насочи удар към вратата на Лудогорец, само че пропусна.

Каули Оливейра обаче не сгреши за домакините в 87-ата минута и означи втория гол за разградчани. Каули и Пиерос Сотириу комбинираха чудесно в офанзива за Лудогорец, кипърецът пусна към бразилеца, който бе прецизен за 2:0. Влезлият като запаса Спас Делев пък удари греда в 89-ата минута на дуела, който приключи с два гола преднина за първенците.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР