В транспортната комисия към новия Европейски парламент ще има български

...
В транспортната комисия към новия Европейски парламент ще има български
Коментари Харесай

Андрей Новаков влиза в транспортната комисия на новия Европейски парламент

В транспортната комисия към новия Европейски парламент ще има български представител и това е евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. Това разгласи сътрудника му Емил Радев пред БНР. 

" Пакетът " Мобилност " ще стартира да се гледа най-вероятно през цялото време на стартирането на новия Екологичен потенциал и това е непосредствена заплаха за ползите на българските транспортни сдружения и българския транспортен бизнес. Видяхме какво се случи в предходния мандат – почти две години се борихме по пакета, загубихме позиция в последните дни, за жалост, с неявяването на няколко български евродепутата ", напомни той. 

Според него триумфът на България зависи от обединяването на 17-те ни представители в Европарламента. 

" Винаги, обаче, когато позицията ни не е единна, това се употребява от нашите съперници и доста по-трудно реализираме задачите си, тъй че първо и най-важно е българската делегация в действителност да бъде водена от интереса на България, а не от тясно партийните ползи ", добави Радев. Според него нужните дипломатически старания ще са още по-големи в новия състав на Европарламента. 

Днес тече изключителното съвещание на Европейския съвет, на който ще се вземат решения, свързани с най-важните европейски постове. Най-вероятно през днешния ден ще стане явен и новият ръководител на Европейската комисия, разяснява Радев.

" Във вторник най-късно би трябвало да се подадат кандидатурите за ръководител на Европейския парламент, а в сряда ще се извърши самото гласоподаване на ръководител и неговите заместници, тъй че този Съвет е доста значим, тъй като не остана, на процедура, време да се контракти всичко. Предполагам  че до късно през нощта ще се вземат доста значими за целия Европейски Съюз решения, които ще предопределят и бъдещите болшинства в Екологичен потенциал ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР