В традиционното си послание за Рождество Христово папа Франциск предупреди,

...
В традиционното си послание за Рождество Христово папа Франциск предупреди,
Коментари Харесай

Папа Франциск: Светът игнорира огромни трагедии

В обичайното си обръщение за Рождество Христово папа Франциск предизвести, че светът е станал толкоз безсърдечен към рецесиите и страданията, че те към този момент се случват, без да бъдат видяни. Това съобщи BBC.

Тази година главата на Католическата черква приказва навън. Хиляди вярващи католици, носещи маски, следиха на площад " Свети Петър " във Ватикана по какъв начин произнася речта си от балкона на базиликата.

Папа Франциск предизвести за обществените последствия от пандемията , като съобщи, че има " възходяща наклонност да се отдръпваме... да стопираме да поставяме старания за другите и да вършим нещата дружно ".

По думите му " на интернационално ниво съществува риск от отбягване на разговора, риск тази комплицирана рецесия да докара до избор на къси пътища, вместо да се тръгне по по-дългия път " за разрешаване на споровете.

Той уточни Сирия, Ирак и Йемен, " където една голяма покруса, подценявана от всички, продължава безмълвно от години ". Също по този начин прикани хората да не не помнят за продължаващото напрежение сред Израел и палестинците и за " невижданата " икономическа и обществена рецесия в Ливан.

Обръщайки се към Азия, папата помоли Бог да утеши народа на Афганистан, " който към този момент повече от 40 години е подложен на тежки тествания от спорове ", и да " поддържа народа на Мианмар , където нетърпимостта и насилието нерядко са ориентирани против християнската общественост и нейните места за поклонение ".

Вчера папа Франциск означи Бъдни вечер с меса в базиликата, на която прикани почитателите си да демонстрират повече съчувствие към бедните и да " ценят дребните неща в живота ".
 Папа Франциск отслужи меса за Бъдни вечер
Папа Франциск отслужи меса за Бъдни вечер

Ватикана с значимо послание
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР