В традиционната си литургия по повод Бъдни вечер папа Франциск

...
В традиционната си литургия по повод Бъдни вечер папа Франциск
Коментари Харесай

Папата призова за съпричастност към бежанците

В обичайна си литургия във връзка Бъдни вечер папа Франциск прикани света да не подценява драмата с милионите мигранти, чийто път той съпостави с пътуването на Мария и Йосиф до Витлеем, предадоха международните организации.

Честито Рождество Христово!

Главата на Римокатолическата черква трансформира ориста на бежанците и мигрантите в съществена тематика на служението си на Бъдни вечер

"В стъпките на Йосиф и на Мария се крият доста стъпки. Ние виждаме стъпките на цели фамилии, които през днешния ден са принудени да заминат ", сподели папата пред хиляди богомолци, събрали се в базиликата Свети Петър във Ватикана.

Според Новия завет цар Ирод е разпоредил посичането на всички младенци в ръководената от него провинция, с цел да убие Исус.

Рождество Христово е времето за трансформиране на силата на страха в действие на милосърдието, означи папата. За поредна Колета светият отец прикани хората да отворят сърцата си.

Днес папа Франциск ще произнесе обичайното си коледно обръщение "Към града и света " пред хиляди богомолци на площад Свети Петър във Ватикана.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР