В този влак се е получила повреда. След гара Варна

...
В този влак се е получила повреда. След гара Варна
Коментари Харесай

Управителят на БДЖ: В други държави при такъв студ железопътният транспорт спира

" В този трен се е получила щета. След гара Варна в посока София, към 30 минути след потеглянето, е открито, че отоплението на вагона е спряло да работи. Кондукторът е трябвало да реалокира пасажерите, а на идната гара вагонът да бъде изваден от състава ". Това изясни шефът на " БДЖ – Пътнически транспорти " Константин Азов пред Bulgaria ON AIR.

Повод за коментара му са фрагментите със сняг във трен по линията Варна - София, които бяха публикувани в обществените мрежи.

" Вероятно при една от преходните порти, където има преходни мостове, е навявал сняг. При скорост от 130 км/ч за 10 минути може да стане тази зимна приказност. Грешката на сътрудниците е, че на гара Горна Оряховица не са подхванали ограничения вагонът да бъде изтеглен от композицията, а единствено са преместили пасажерите ", съобщи Азов.

Той сподели, че на дежурните във влака ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност, тъй като не са подхванали нужните стъпки при сходна обстановка.

" Имало е свободни места в другите вагони и пасажерите са били преместени. Тези клиенти са решили да останат в заснежения вагон, откакто са били поканени да се реалокират. Първо са предпочели да снимат. Веднъж в годината има подобен случай, инцидентно или не ", разяснява шефът на " БДЖ.

Той заяви, че дневно БДЖ транспортира пасажери с 570 влака и е допустимо при доста ниски температури да се получават сходни обстановки.

" В други страни при толкоз студено време железопътният превоз стопира. У нас тук-там има замръзнали стрелки по стоманения път. Минусовите температури основават огромни проблеми ", съобщи Азов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР