В този сборник с интервюта и статии на Костадин Чакъров

...
В този сборник с интервюта и статии на Костадин Чакъров
Коментари Харесай

Книга за последния съветник на Тодор Живков - интервюта и статии на Костадин Чакъров

В този алманах с изявленията и публикации на Костадин Чакъров са събрани неговите изявления за към 25-годишен интервал в няколко раздела, тя е самобитна хроника на новото време. В стаиите и интервютата Чакъров прави разбор и оценка на преходо от социализъм към комунизъм. Разглежда връзките сред България и Русия. Критикува активността на Българска социалистическа партия в годините на прехода. Коментира атентата против папата, убийството на Георги Марков и възродителния развой.

Острото перо, смелата позиция и трезви оценки на родолюбеца и ослепителен икономист се ценяха от всички българи, които милееха и милеят за България.

Костадин Чакъров - последният политически консултант на Тодор Живков, умря в нощта на 25 против 26 декември. Той бе асистент на някогашния Първи до 1989 година, а преди 1981 година - на щерка му Людмила Живкова.

Роденият през 1947 година пловдивчанин минава през своя град като първи секретар на ДКМС, след това е консултант в Държавния съвет и приключва кариерата си преди 10-ти ноември като зам. завеждащ на икономическия отдел на Централен комитет на Българска комунистическа партия.

Последно Чакъров бе член на Политическото бюро на Съюза на комунистите в България (СКБ), а от 2010 до 2013 година - и негов ръководител.

.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР