В този ред на мисли Мария Габриел би трябвало да

...
В този ред на мисли Мария Габриел би трябвало да
Коментари Харесай

Борисов обеща „красив и умен“ премиер, а получихме Мария Габриел. Велико, смешно и зловещо, кимна Злостър

В този ред на мисли Мария Габриел би трябвало да е наясно, каква роля играе в проектите на Злостър, пардон – на Борисов… За нея той е това, което е Путин за тези, които през вчерашния ден се кланяха на съветската посланичка Митрофанова край МОЧА.

 

Нейните благодарности към индивида, който в огромна степен е обезпечил кариерата й тук и в Брюксел, няма по какъв начин да не се родеят със взаимозависимост. Нравите тук са такива. Ако имате път към Гърция през граничен пункт „ Илинден “, отбийте се до Хаджидимово, родното място на Мария Неделчева, към този момент Габриел и попитайте за нея някой от локалните. Ще научите необикновено любопитни неща. Също и в близкия Гоце Делчев. За някои от историите жълтите медии биха дали благо и драго. Няма гаранция, че разказите са самата истина, само че са много пикантни. А и да са правилни някои – какво толкоз, не сме долината на светците.

 

Номинацията на Мария Габриел внесла ужас в първата редичка на ГЕРБ. Първите коси погледи и насълзени очи били видяни у Деси Атанасова. Било от нахалния леден майски вятър, споделила, само че никой не се вързал на обяснението.

Даниел Митов също претърпял тежко избора на Борисов, тъй като в огледалото виждал тъкмо „ хубав и интелигентен “ претендент за поста.

 

Мълчаливо, с ледена физиономия, посрещнал новината Томислав Дончев. Той знаел за Мария, както знаел, че няма да е той номинираният след офанзивата на непосредствен до водача на ГЕРБ трибуквен уебсайт. Не е Х-й, както си помислиха някои…

 

Ако след всички процедури, кандърми, покупко-продажби, сделки, обещания и взаимни отстъпки Габриел се окаже министър-председател тя ще бъде първата жена министър председател на постоянно държавно управление у нас. Не знам дали това е някакъв знак свише или решение на Борисов в сделка със задкулисието. И не, това не е тайна доктрина. У нас избор в името на публичния интерес не съществува като вид. Като девиз да, само че не и като действителност.

 

Мария Габриел към този момент е усвоила брюкселския нрав и матрицата на ЕНП – ще чуем от нея верни изрази без грам конкретика. Няма да чуем и персоналното й мнение, тъй като ще изговаря спуснатото от Борисов и ГЕРБ.

 

Да забележим дали присмехулниците от лагера на Борисов, Гешев, Има Такъв Народ и „ Възраждане “, които се подиграваха на харвардското обучение на Петков и Василев, ще постъпят по същия метод с френската тапия на Габриел?

 

Всичко това не е толкоз значимо. Видяли сме доста.

 

Истинската неволя е, че на хората не им пука. Наистина е по този начин. Те или въобще нямат " честен компас ", или шибаният компас е негоден. Живеем в страна, в която реалити шоута като „ Ергена “ или „ Като две капки “ въздействат на българите повече от проблемите с побоищата и убийствата в фамилиите и по пътищата. Не им дреме на нашенци, че основният прокурор се държи като мутра с политически упоритости и това лишава от правдивост всички нас и срутва страната. Нито, че по време на ръководството на Борисов са откраднати десетки милиарди. Повечето хора се вълнуват от изгодата в този момент и незабавно.

 

Прощавайте, само че считам, че Мария Габриел не е наясно с тези неща. Смятам също, че Борисов я номинира тъкмо поради това.

 

" Като виждам, аз съм най-подходящ за крал. Точно по този начин: Да пребивавам аз, кралят! " – след тези думи на Черното влечуго, последваха аплодисменти… Труповете бяха изнесени, единствено на места се виждаха кървави петна ".

 

Велико, смешно и злокобно.

 

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР