В този парламент могат да се търсят широки мнозинства при

...
В този парламент могат да се търсят широки мнозинства при
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Ще се търси симбиоза между нов политически проект на Стефан Янев и „Възраждане“

" В този парламент могат да се търсят необятни болшинства при ясна политика за рецесията в Украйна ", съобщи политологът Христо Панчугов пред. " Това сигурно ще е някаква рецесия на болшинството, което не е безусловно държавна рецесия ", уточни Христо Панчугов по отношение на промяната на министъра на защитата и в разбор дали това ще провокира земетресения в ръководещата коалиция. Във връзка с позициите на Българска социалистическа партия в държавното управление Панчугов предизвести, че може да се стигне до политически шантаж и извиване на ръце – „ на премиера или на разнообразни участници в това държавно управление, в една или друга посока, в името на това да се резервира болшинството. “

„ Българска социалистическа партия не просто слага под подозрение участието на България в НАТО и Европейски Съюз, без значение, че приказват нещо друго. Тя слага пред извънредно огромна компликация решаването на уравнението с българската национална сигурност и това стартира да става откровена опасност “, съобщи Христо Панчугов.

Относно другите позиции на досегашния боен министър и на премиера политологът означи, че „ сходен вид разминавания блокират опцията за правене на каквато и да е политика “.

" Досега виждахме " искрено уклончива позиция на министър Янев " и по трите значими въпроса – какво България може да направи, с цел да помогне на съдружниците си в Украйна, какво желае да направи и по какъв начин това ще подсигурява българската национална сигурност ", посочи Панчугов. Според Христо Панчугов „ хора като господин Янев се възползват от тази рискова заблуда и разкъсване с действителността, която битува измежду част от българското общество и се заиграват с сходен вид послания “ като тези, които се чуха на митинга през вчерашния ден.

" Корнелия Нинова споделя сякаш тази странна заблуда, която чухме от площада, за това по какъв начин договарянията са единственото решение сред Русия и Украйна. " Панчугов е на мнение, че в изразената си позиция в обществените мрежи преди да му бъде поискана оставката министър Стефан Янев е употребявал " внушения " и не сме чули „ неговата идея за национална сигурност на фона на разрастваща се рецесия и пред лицето на самата рецесия, само че за сметка на това разбрахме, че той не е комфортен “.

Facebook посланието на министъра на защитата е целяло да провокира митинг в негова поддръжка, който ще прерасне в политически план, " на който господин Янев комфортно ще се окаже отпред “.

" Има в българското общество поддръжка за сходен вид дейности. Виждате държанието на „ Възраждане “, което довежда до прекаленост всички тези послания. Очевидно ще се търси някаква симбиоза сред двете и събирането на сходен жанр последователи. Ситуацията, в която се намираме, доста бързо ще изземе кислорода от този пожар и не мисля, че има сериозен, същински, огромен капацитет за основаването на такава групировка. “
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР