В този момент няма възможност за по-ниски цени на пазара.

...
В този момент няма възможност за по-ниски цени на пазара.
Коментари Харесай

Търговците: Няма условия горивата да поевтинеят

" В този миг няма опция за по-ниски цени на пазара. Цената на колонките е оптимална. Друг е въпросът по какъв начин се сформира тя, когато имаме стопански индивид, който държи 80% от пазара и се получава лек дъмпинг. " Това съобщи пред Българска национална телевизия Димитър Хаджидимитров, зам.-председател на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

По думите му когато цената на едро е изравнена с цената на дребно, няма никакъв търговски марж, а действително се работи без никаква облага. Той добави, че не чака банкрути, само че посочи, че е допустимо краткотрайно затваряне на бензиностанции в дребните обитаеми места.

" Държавата би трябвало да си влезе в ролята и да види за какво се получава този дъмпинг. Когато има толкоз недоволства в Комисия за защита на конкуренцията и то от дребни обекти, това би трябвало да се ревизира. Лошото е, че се работи със закани. Това не са правилни практики. Ние сме сътрудници на страната, а работим под стрес, под опасност непрестанно ", изясни Хаджидимитров. Той съобщи, че обстановката на пазара за дребните търговци на горива е много стресираща сега.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР