В този момент няма възможност за по-ниски цени на пазара.

...
В този момент няма възможност за по-ниски цени на пазара.
Коментари Харесай

Димитър Хаджидимитров: Няма условия цените на горивата да паднат

" В този миг няма опция за по-ниски цени на пазара. Цената на колонките е оптимална. Друг е въпросът по какъв начин се сформира тя, когато имаме стопански индивид, който държи 80% от пазара и се получава лек дъмпинг. " Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Димитър Хаджидимитров, зам.-председател на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

По думите му когато цената на едро е изравнена с цената на дребно, няма никакъв търговски марш, а действително се работи без никаква облага. Той добави, че не чака банкрути, само че посочи, че е допустимо краткотрайно затваряне на бензиностанции в дребните обитаеми места.

Държавата би трябвало да си влезе в ролята и да види за какво се получава този дъмпинг. Когато има толкоз недоволства в Комисия за защита на конкуренцията и то от дребни обекти, това би трябвало да се ревизира. Лошото е, че се работи със закани. Това не са правилни практики. Ние сме сътрудници на страната, а работим под един стрес, под една опасност непрестанно, изясни Хаджидимитров.

Той съобщи, че обстановката на пазара за дребните търговци на горива е много стресираща сега.

Хаджидимитров разяснява и предлагането на държавното управление за отплата от 25 стотинки за литър гориво. По думите му концепцията е добра, само че по този начин цялата административна тежест се трансферира на бизнеса. Когато страната реши да подкрепя хората, значи да си свърши цялата работа. Не да натоварва бизнеса, а да го разтоварва, безапелационен бе той.

Според него мярката за 25 стотинки за литър гориво е популистка.

Хаджидимитров дефинира като далавера прогнозирането на растежа на горивата. Той акцентира обаче, че няма по какъв начин да има по-ниски цени, а краткосрочната прогноза е, че в околните месеци те даже ще се усилват. Ако войната завърши, тогава ще виждаме цени под три лв., сподели още Хаджидимитров.
 Цената на бензина скача, всички депутати недоволни, Комисия за защита на конкуренцията ревизира
Цената на бензина скача, всички депутати недоволни, Комисия за защита на конкуренцията ревизира

Не страната, а частни компании търгуват с горива
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР