В този момент лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко

...
В този момент лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко
Коментари Харесай

Социолог с прогноза пред какви ходове са изправени Борисов и ПП-ДБ

В този миг водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов се колебае дали да събори ПП-ДБ в този момент или малко да ги изчака. Но в случай че има нови избори, дипломатическият напън ще е изместен върху ПП-ДБ. Това сподели в студиото на Българска национална телевизия социологът Андрей Райчев, визирайки договарянията, които се водят втори ден. Голямото незнайно е дали ще бъде подписано съдружно съглашение сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Райчев счита, че Бойко Борисов може да форсира нови предварителни парламентарни избори.

По думите му ПП-ДБ не желаят избори, надявайки се Борисов да се съгласи да играе при същите условия за ротацията. Борисов влиза в договарянията с друга настройка - коалиция, Асен Василев да не е финансов министър и офанзива във връзка с военния министър Тодор Тагарев. Това може да значи, че ПП-ДБ са удовлетворени от обстановката, желаят да продължат да карат по този начин и не желае да правят отстъпка нищо, с изключение на заглавие на съдружното съглашение, разяснява Райчев.

Според него ПП-ДБ подценяват Борисов и му дават доста " евтина цена ". Коалицията, която предлага ПП-ДБ, е без Движение за права и свободи, което свежда ролята на Движение за права и свободи до доста малко нещо - единствено в два регулатора, за които се желаят 160 гласа. За Бойко Борисов най-важното нещо е да бъде в центъра, уточни Райчев.

Социологът е на мнение, че ПП-ДБ водят една много неразумна политика. Това е в полза на Борисов, който хем може да подлага на критика ръководството, хем да взе участие във властта.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР