В този епизод на Гласът на Капитал излизаме от наситеното

...
Коментари Харесай

Подкаст: AUKUS - нож в гърба на НАТО? / Асен Василев за бъдещето си в политиката

В този епизод на " Гласът на Капитал " излизаме от наситеното политическо всекидневие в страната и се приземяваме някъде към Южнокитайско море. Поводът е сключването на ново отбранително съглашение сред Съединени американски щати, Англия и Австралия, което се чака да размести международния геостратегически баланс. Основната му цел е да сътвори нови възпиращи качества, които да парират апетитите на Китай за агресия в района и да предотврати възможна война в Южна Азия.

Тук може да чуете диалога с редактора в " Капитал " Момчил Милев, изяснява какво съставлява AUKUS, какви са ползите на страните за сключването му и по какъв начин се чака да повлияе на НАТО. В епизода ще чуете още:

По какъв метод беше подписано съглашението и за какво е значимо? Защо атомната подводница е " game changer "? Каква е потребността от сключването на такова съглашение? Защо е заинтригувана Австралия и какви ще са следствията за нея? Как съглашението ще повлияе на НАТО и в каква светлина този ход нарежда Съединени американски щати и администрацията на Джо Байдън?

Във втората част на подкаста ще може да чуете диалог със съоснователя на новата групировка " Промяната продължава " Асен Василев, който приказва за бъдещето си в политиката и за предстоящите резултати от идните избори. Цялото изявление може да прочетете.
Your browser does not support the audio element.
" Гласът на Капитал " e седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор и в който търсим отзиви от специалисти от света на политиката, стопанската система или бизнеса за значимите въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Гласът на " Капитал " в, или. Може да следите подкаста и като добавите този във вашата стратегия за подкасти.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР