В този динамичен свят често ни се налага да пътуваме

...
В този динамичен свят често ни се налага да пътуваме
Коментари Харесай

Как да оставим кучето само без проблеми?

В този динамичен свят постоянно ни се постанова да пътуваме и да отсъстваме за дълго време. Собствениците на кучета обаче се тормозят да оставят домашния си любим за дълго време самичък. Кучета гледат на нас като на част от техния живот, само че от време на време се постанова да ги оставяме сами за известно време.

Най-добре е да научите своя бухнал другар, още до момента в който е кученце, че да бъде самичък у дома не е огромна работа, в противоположен случай кучето ви може да развие тревога при разлъка. И по този начин, по какъв начин кучето да стои у дома единствено?

Колко дълго е прекомерно дълго? За да сте сигурни, че всичко е наред, не би трябвало да оставяте кучето дълго време единствено. А какъв брой време може да си отделите, зависи от възрастта му:

За дребни кученца – до 2 часа дневно: те не са привикнали да стоят сами, също така вървят до тоалетна по-често и може да развият тревожност;

За кучета над 18 месеца – сред 4 и 6 часа дневно: тези кучета към този момент са привикнали да остават сами, научили са се да спят, когато не сте си вкъщи;

За възрастни кучета – сред 2 и 6 часа: зависи от това дали кучето ви има здравословни проблеми, тъй като може да му се постанова да върви до тоалетна повече.

Какво може да стане, в случай че кучето е единствено?

Ако оставите своя домакински любим самичък у дома, има заплаха да се случи ето това:

- кучето гризе мебелите и облеклата ви;

- кучето се изхожда вкъщи;

- кучето хапе;

- кучето вие;

Как да оставим кучето единствено?

 Кучетата могат да стоят умерено вкъщи

Трябва да научите кучето от рано по какъв начин да остава единствено. Започнете още от първия ден. Най-важното нещо, което би трябвало да извършите е да излизате и да се връщате.

Покажете на кучето, че в това да остава единствено няма нищо и че вероятно ще се върнете.

Обучение на кучето да остава единствено

Стъпка 1: Сложете обувките си и отидете към врата. Ако забележите, че кучето се паникьосва, пробвайте се да го пренебрегнете, тъй че то да свикне. Повтаряйте това най-малко 3 пъти всеки ден.

Стъпка 2: Веднага откакто се върнете у дома, постарайте се да не се нахвърляте с целувки върху кучето. Така ще му покажете, че прибирането у дома е безусловно обикновено, не е особено събитие, което той да чества.

Стъпка 3: След като пристигнете вкъщи, кажете на питомеца да отиде в своето кучешко легло. След като то извърши заповедта ви и се успокои, може да му се порадвате.

Когато излизате, не се сбогувайте с кучето, тъй като то няма да желае да ви пусне. Така че най-добре излезте, без да казвате нищо.

Какво да извършите, когато се приберете?

Покажете любовта си на кучето. Например, изведете го на разходка, играйте си с него, поглезете го с обичана кучешка храна. Но внимавайте да не го научите да му давате лакомства незабавно, откакто се приберете. Кучето ви би трябвало да разбере, че има моменти денем, в които то ще е единствено и това е обикновено.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР