В тон с препоръките за занимания на открито, далече от

...
В тон с препоръките за занимания на открито, далече от
Коментари Харесай

Лятна кампания радва децата на Монтана край язовир

В звук с рекомендациите за занимания навън, надалеч от огромните потоци хора, децата от Монтана имат опция да прекарат лятото на язовир, в унисон с природата и нейните жители.
Въдици, примамка, страсти и усмивки са единствено дребна част от приключението, което се предлага на малчуганите гратис край язовир „ Долна вода “ покрай Монтана.
Лятната акция под надпис „ Синьо лято “ се прави от общинския съвет по наркотични субстанции в Монтана и Риболовен клуб „ Огоста “ и е за деца най-вече от по-малките класове. Инициативата се провежда за втора поредна година.
„ Миналата година всяка седмица беше избрана за подобаващ клас, пък тази поради събитията преценихме, че е по-добре да са по-малки групите и да вземат участие деца от другите класове ", изясни Мария Шуманска, ръководител на общинския съвет по наркотични субстанции
„ Учим децата да оцеляват в сложни условия ", сподели Владимир Цветков, ръководител на рибарски клуб „ Огоста “.
Всяка група е за няколко дни на язовира, като с изключение на с лов на риба имат и разнообразни беседи за опиатите, както и предварителна защита за здравословно хранене.
Край язовира се отглеждат близо 400 фазана, яребици и токачки. Когато станат задоволително огромни, точно на децата е задължението да ги пуснат измежду природата.
„ Целта на цялото това нещо е, децата да се върнат към природата. Да знаят, по какъв начин се отглеждат рибки, фазанчета, по какъв начин се появява пиленцето и по-късно сами да се научат да ги хранят ", описа Александър Георгиев, началник на Сдружение ЛРД „ Огооста “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР