В тези над 50 позиции, около които се обединиха преговарящите

...
В тези над 50 позиции, около които се обединиха преговарящите
Коментари Харесай

Липсват стратегическите мерки в социалната политика

" В тези над 50 позиции, към които се сплотиха договарящите бъдещи съдружни сътрудници, липсват стратегическите ограничения. Една такава полемика не би трябвало да влиза в елементи. Липсват стратегически цели, обществени знаци, няма натурални индикатори, планове. Всичко следва в бъдеще време. Тези полемики са просто говорилни... Необходимо е по-ефективно наличие, което да помогне за правене на стратегия на ръководство на последващо управляващо мнозинство ". 

Това разяснява пред БНР Хасан Адемов от Движение за права и свободи във връзка съдружните договаряния в областта на обществените въпроси. Адемов е някогашен член на парламентарна комисия по обществена политика. 

Според него прави неприятно усещане, че участници в полемиката са показали непознаване на настоящото законодателство. 

" В полемиката по обществените въпроси не беше упоменат европейският дирек на обществените права, за мен това е притеснително ", означи той. 

Адемов акцентира, че ДПС са за държавно управление, което да взема решение проблемите в секторните политики и съобщи готовността на Движението да бъде консултант на бъдещите ръководещи. 

" Има значим въпрос, на който не се даде отговор. По тематиката за пенсиите. Ако не се одобри бюджет до края на годината, от началото на идната ще се харчи по 1/12 от обновения вид на бюджета за 2021. В Кодекса за обществено обезпечаване е записано, че след 25 декември 2021 година коефициентът за година стаж от 1,2 на 100 се усилва на 1,35 на 100, което значи увеличение на пенсиите с 13,5%. Но в бюджета за тази година тези пари ги има единствено за 6 дни. От къде ще се вземат тогава нужните пари ", добави Хасан Адемов. 

По думите му вместо да се чертаят разграничителни линии сред партиите в Народното събрание, " Продължаваме промяната "  е трябвало да потърсят експертизата на всички, които ще вземат участие в новото Народно заседание. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР