В телевизионно обръщение към нацията днес гръцкият премиер Кириакос Мицотакис

...
В телевизионно обръщение към нацията днес гръцкият премиер Кириакос Мицотакис
Коментари Харесай

Мицотакис: Ние сме във война с невидим, но не и непобедим враг

В телевизионно послание към нацията през днешния ден гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис оприличи битката против разпространяването на ковид с война, само че увери, че врагът не е несломим, оповестява в. " Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Врагът е незабележим, само че не е несломим ", посочи Мицотакис. " Ако спрем разпространяването на вируса, ние ще дадем време на здравната система да се оправи със незабавните случаи ", уточни той, като добави, че " нашият пръв приоритет е да спасяваме животи ".

" Нашата съществена грижа са хората и публичното здраве. Ето за какво ние наложихме по-рано от други европейски страни невиждани ограничения в спокойно време ", акцентира министър председателят. Той сподели, че страната има три основни цели: прекъсване на разпространяването на вируса, възстановяване на здравната система и поддържане на стопанската система и трудещите се.

Правителството ще отпусне 2,5 милиарда евро за справяне с проблемите за стопанската система и трудовия пазар, породени от резултатите от пандемията, уточни още министър председателят. Той прикани работодателите да не уволняват чиновници, защото държавното управление възнамерява ограничения, които ще подобрят ликвидността и ще им разрешат да преодолеят рецесията.

Той също по този начин прикани хората да стоят по домовете си, с цел да се избегне разпространяване на вируса, изключително в уязвимите обществени групи. " Нашата съществена грижа е да защитим възрастните ", акцентира той.

Премиерът моли за успокоение, отбелязвайки, че държавното управление е подхванало бързо всички нужни ограничения. " Паниката е също толкоз рискова, колкото е и самият вирус ", посочи Мицотакис.

Броят на доказаните случаи на ковид в Гърция доближи 352 души, измежду които и четири смъртни случая, отбелязва Ройтерс. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР