В телефонен разговор с началника на Генералния щаб на руските

...
В телефонен разговор с началника на Генералния щаб на руските
Коментари Харесай

Висшите военни ръководители на Русия и Великобритания разговаряха

В телефонен диалог с началника на Генералния щаб на съветските въоръжени сили ген. Валерий Герасимов началникът на защитата на Англия адм. Тони Радакин е отхвърлил изказванията на Москва, че Украйна възнамерява дейности за ескалиране на спора, съобщи БНР.

Военните водачи са постигнали единодушие за значимостта на поддържането на отворени канали за връзка сред Обединеното кралство и Русия, с цел да бъде улеснена деескалацията, се споделя в изказване на английското военно министерство.

Валерий Герасимов е разискал тематиката и с американския си сътрудник ген. Марк Мили, оповестява съветското министерство на защитата без повече детайлности. Той последва поредност от телефонни диалози на министъра на защитата Сергей Шойгу със западни военни министри, в които той изрече догатката, че Киев се готви да използва така наречен мръсна бомба в Украйна. Днес от съветското министерство на защитата оповестиха, че разполагат с достоверни данни за подготвяна от украинските управляващи провокация.

По-рано в взаимно изказване външните министри на Франция, Англия и Съединените щати отхвърлиха обвиняванията на Москва и потвърдиха поддръжката си за Украйна против Русия. Украинският президент Володимир Зеленски счита, че съветското обвиняване е знак, че самата Москва възнамерява такава офанзива и ще упрекна за нея Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР