В тежки мигове винаги се старай да запазиш присъствие на

...
В тежки мигове винаги се старай да запазиш присъствие на
Коментари Харесай

Съдбата на всички нас е шепа прах в една урна

В тежки мигове постоянно се старай да запазиш наличие на духа, както в минути на благополучие не даваш воля на насладата си.

Защото в миналото, Делий, въпреки всичко ще умреш. И все едно е дали ще прекараш живота си в горест, или всеки празничен ден ще се гощаваш със остаряло вино, излегнат умерено на тревата.

Там, където високият бор и бялата топола приветливо разстилат блага сянка, където забързаните води на потока скачат по стръмното корито, там заповядай да ти донесат вино и бързо увяхващи рози — до момента в който ти разрешават това парцелът, годините и провидението. Някога ще напуснеш огромните си имения в планините, и къщата, и вилата, около която тече жълтият Тибър. Ще оставиш всичко това и благосъстоянията, които си натрупал, ще станат благосъстоятелност на твоя правоприемник.

Няма значение дали си богат, от благороден жанр, или елементарен бедняк и спиш под голо небе. Така или другояче, ще станеш жертва на безмилостния господ на подземния свят. Всички отиваме там, ориста на всички нас е шепа прахуляк в една урна. Рано или късно ще пристигна и нашият ред. Тогава лодката на Харон ще ни закара там, откъдето няма връщане.

Хораций, „ Песни “, II

От „ Октавиан Август ”, Александър Кравчук

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР